Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrađeno 99,8 posto biračkih mjesta

Gradovi i županije: Evo gdje dominira Grabar Kitarović, a gdje Josipović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) osvojila je najviše glasova u 13 županija i inozemstvu, a Ivo Josipović (SDP) u sedam županija i gradu Zagrebu.

Rezultate predsjedničkih izbora možete detaljno pratiti na ovoj INTERAKTIVNOJ KARTI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljivi rezultati Grabar Kitarović osvojila dijasporu, Josipović Indiju i Finsku, a Sinčića vole u Irskoj Slika nije dostupna Ivo Josipović: 'Previše je bilo patnje da bismo Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju'

Da se pitalo birače Ličko-senjske županije HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović već bi u prvom krugu pobijedila jer je osvojila 53,34 posto glasova.

Ivo Josipović je natpolovičnu većinu, pak, dobio u Varaždinskoj županiji (50,80 posto), Međimurskoj (60,59 posto) i Istarskoj županiji gdje je ostvario najbolji rezultata osvojivši 62,05 posto glasova.

Kandidat Živog zida Ivan Sinčić ostvario je najbolji rezultat u Istarskoj županiji gdje se smjestio na drugo mjesto iza Josipovića, a u svim ostalim županijama je na trećem mjestu po broju glasova. Dobre rezultate postigao je u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je osvojio 21,04 posto glasova i u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj je za njega glasovalo 19,19 posto birača.

Najmanje glasova po županijama osvojio je Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) koji je jedino u inozemstvu prestigao Sinčića.

U gradu Zagrebu u kojemu je najveći broj birača Josipović je, po podacima s 99,40 posto obrađenih birališta, dobio 40,12 posto, Grabar Kitarović 35,07, Sinčić 16,04, a Kujundžić 6,66 posto glasova.

OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima

Najviše birača u inozemstvu, njih čak 76,72 posto, dalo je svoj glas Grabar Kitarović, Josipović je dobio 11,79 posto, Kujundžić 7,95 posto, a Sinčić 3,13 posto.

Uz Ličko-senjsku županiju HDZ-ova kandidatkinja najveći je broj glasova osvojila još u Zagrebačkoj županiji, gdje je pobijedila za 0,15 posto, odnosno 183 glasa, zatim u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Zadarskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Najmanje glasova Grabar Kitarović dobila je u Međimurskoj (18,63 posto), Varaždinskoj (25,62 posto) i Istarskoj županiji (14,40 posto), gdje ju je prestigao Sinčić.

Aktualni predsjednik Josipović je, uz četiri županije u kojima je osvojio natpolovičnu većinu i grad Zagreb, pobijedio još u Krapinsko-zagorskoj županiji, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Najslabije rezultate Josipović je ostvario u inozemstvu i Ličko-senjskoj županiji (27,19 posto).

Kujundžić je najbolje rezultate ostvario u inozemstvu (7,51 posto) i Splitsko-dalmatinskoj županiji (10,07) posto, a najmanje glasova dobio je u Istarskoj županiji (2,22 posto), Primorsko-goranskoj (2,88 posto) i Međimurskoj (2,99 posto). (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene