Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati izbora

Evo koja županija bilježi najveću, a koja najmanju izlaznost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijesnu pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora odnio je Ivo Josipović.

U nedjelju je na predsjedničke izbore pristupilo 47,17 posto ili 1 787 722 birača, a tijesnu pobjedu odnio je Ivo Josipović koji ima manje od jedan i pol prednosti pred kandidatkinjom HDZ-a Kolindom Grabar Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ide se u 2. krug Crvena i plava Hrvatska: Provjerite kako su glasali vaši susjedi Slika nije dostupna Stožer Ive Josipovića Milanović: 'Nemojte se navući na HDZ. Nemojte pustiti da se ta ekipa vrati na vlast'

Kada se gleda izlaznost po županijama, najviše birača izašlo je na birališta u Požeško-slavonskoj županiji - njih 52,89 posto, odnosno 35.885 birača. Najviše glasova dobila je KolindaGrabar Kitarović (42,75 posto).

OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima

A za novog predsjednika najmanje se glasovalo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Glasovanju je pristupilo 47,71 posto, odnosno 45.725 birača. Pobjedu je odnio Ivo Josipović s 39,85 posto osvojenih glasova.

Zanimljiv je podatak kako je Istarska županija jedina u kojoj je Ivan Sinčić ispred Kolinde Grabar Kitarović. Osvojio je drugo mjesto  i 20,08 posto glasova, dok je Kolinda Grabar Kitarović na trećem mjestu s 14,23 posto osvojenih glasova. Pobjednik Ivo Josipović dobio je podršku 62,05 posto birača koji su izašli na zbore. To je ujedno njegov najbolji rezultat u nekoj županiji.

Kolinda Grabar Kitarović najbolji postotak osvojenih glasova bilježi u Ličko-senjskoj županiji u kojoj je dobila podršku 56,06 posto birača koji su pristupili glasovanju.

Rezultate izbora po županijama, gradovima, selima...možete provjeriti putem aplikacije do koje možete doći OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene