Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eko bomba

FOTO Ovo je ilegalno odlagalište otpada usred Zagreba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani se pribojavaju zaraza. Ilegalno odlagalište nalazi se u neposrednoj blizini vodocrpilišta. Upravo se iz njega velika većina metropole opskrbljuje vodom.

Još jedno ilegalno odlagalište otpada nedaleko od centra Zagreba. Glomazni otpad odlaže se u naselju Petruševec, nedaleko od vodocrpilišta. Mještani su se žalili nadležnim službama. No, gomile smeća iz kojih se širi smrad, nitko nije uklonio.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Tomislav Tomašević Centar Resnik Tomašević najavio raskid važnog ugovora: "Ovo je strateški najbitnije zemljište na teritoriju grada Zagreba"

Počeo pilot projekt odvojenog prikupljanja otpada, predstavio ga Bandić

Prava eko-bomba, svega nekoliko kilometara od strogog centra Zagreba. U naselju Petruševec niknuo je građevinski otpad. Gume. Stari namještaj. Plastične bačve. Nepregledna gomila smeća, svakodnevno raste uz savski nasip. I to nedaleko od jakuševačkog smetlišta.

'Bilo je čak i dijelova računala, vidio sam kad sam prolazio. Bili su to novi dijelovi, u kutijama. Ovdje dolaze jer im je valjda neugodno tamo voziti', rekao je Marko.

Mještani, koji sve to trpe pribojavaju se zaraza. Ilegalno odlagalište nalazi se u neposrednoj blizini vodocrpilišta. Upravo se iz njega velika većina metropole opskrbljuje vodom. Glomazni otpad, kažu u obližnjem športsko-ribolovnom društvu, odlaže se noću.

Mirela Holy: Problem otpada nije se rješavao na vrijeme

Na problem su upozoravali nadležne više puta. No, bez uspjeha. 'Komunalni redari ne rade svoj posao, pa tamo netko treba biti, netko tko će to nadgledati. Ne mogu građani držurati navečer. On je plaćen za to, neka radi', rekao je Mario Pisk.

Inspekcija ministarstva zaštite okoliša, doznajemo, dobila je prijavu još u siječnju. No, budući da to nije u njihovoj nadležnosti, kažu, o svemu su izvijestili komunalnu službu grada Zagreba. Koja i njihovo upozorenje, očito je, ignorira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene