Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema prave kiše

Potraje li suša, poskupljenje hrane je neizbježno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poskupljenje hrane, potraje li suša do ljeta, neizbježno je. A prave kiše neće biti još neko vrijeme, premda već ovoga vikenda slijedi pogoršanje vremena.

Temperature zraka past će deset i više stupnjeva. Zahladnjenje će pokvariti planove i mnogim vikendašima i prvim turistima koji su ove lijepe, tople dane provodili na Jadranu.

Pročitajte i ovo Cijene na tržnici Na zagrebačkom Dolcu Rastu cijene hrane, građani na placu negoduju: "Nekad ste za 200 kuna mogli kupiti punu vrećicu" Konferencija o hrani Održana konferencija Cijena hrane pod udarom inflacije: "Energetska tranzicija trajat će duže od 10 godina"

'U nedjelju imamo jedno jače zahladnjenje pa će temperatura idući tjedan biti nešto primjerenija ovom dobu', tvrdi meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

'Kiša dugo vremena nije padala tako da se nisu mogli nikakvi tokovi kod nje dogoditi koji bi omogućili da se ona vrati u nekakvu ravnotežu', tvrdi agronom Ivica Dobrinčić.

>> Ne spremajte zimske kapute: U nedjelju nas čeka -2 stupnja!

Suša zadaje probleme i vatrogascima koji su ovih dana imali puno intervencija. 'Nadamo se kiši, čuli smo neke prognoze da bi kiša mogla biti i činjenica je da bi kiša puno popravila situaciju', rekao je Dinko Petrov, zapovjednik JVP Krk.

A dok ne padne prava proljetna kiša vatrogasci će raditi, a maslinari se snalaziti.  S vinom ili vodom masline i loza još će se neko vrijeme morati zalijevati, a turisti će pričekati za ozbiljnije uživanje u sunčanju i kupanju. Ipak je proljeće tek počelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene