Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljno zahlađenje

Ne spremajte zimske kapute: U nedjelju nas čeka -2 stupnja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteorolozi su ovog tjedna već najavili val zahlađenja, no čini se kako zimske kapute hrvati još neće odložiti u ormare do iduće zime.

U nedjelju će se temperatura tijekom noći spustiti i do -2 stupnja Celzija u Ličko-senjskoj županiji, dok će prije podne i poslijepodne temperatura mjeriti jedva dva do tri stupnja, stoji na stranicama DHMZ-a.

Pročitajte i ovo Dolazi topao i sunčan tjedan Vremenska prognoza Živa će diljem zemlje pokazivati vrijednosti oko 30 stupnjeva: Hoće li biti kiše ili sunca, otkriva meteorolog Ivan Čačić Nevrijeme, ilustracija Hrvatska pod meteoalarmom Zabilježeno više od 107 tisuća munja: Jako nevrijeme protutnjalo Zagrebom, u Slavoniji rušilo stabla, električne stupove...

>> Uživajte do nedjelje: Znatno će zahladnjeti, a bit će i snijega...

Gotovo jednako hladno bit će i u čitavoj istočnoj Slavoniji, gdje će u noći na nedjelju temperatura iznositi tek jedan stupanj u pozitivi te maksimalnih pet do šest tijekom jutra i dana.

U ostatku kontinentalne Hrvatske, temperatura u noći biti će između dva i pet stupnjeva Celzija, dok će se preko dana popeti najviše do osam stupnjeva. To je osjetno zahlađenje, no za razliku od subote, u kojoj su mogući pljuskovi, u nedjelju će prevladavati uglavnom umjerena i teška naoblaka, uz mjestimična sunčana razdoblja.

Za usporedbu, jučer je u Hrvatskoj maksimalna dnevna temperatura bila između 18 i 24 stupnja Celzija. Ukoliko ste vikend namjeravali provesti na otvorenom, preporučujemo da maksimalno iskoristite subotu, jer će nakon nje uslijediti ozbiljnija promjena vremena. U većini zemlje očekuje se kiša, u gorju čak i snijeg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene