Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepoznat će vam i lice

KREĆE LOV NA PREBRZE VOZAČE - Nove kamere prepoznat će i lice osobe za volanom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija još jače kreće u lov na prebrze vozače. U tri županije na prometnice će postaviti kamere koje će od 0 do 24 snimati svaki slučaj prekoračenja brzine. Cilj je prevencija prebrze vožnje koja je i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća.

Rasvjetni stup iza nas jedno je od mjesta u Zagrebu gdje će biti postavljen ormar za MUP-ovu kameru. Ormari će biti otporni na sve vremenske uvjete te visoke i niske temperature,a kamere će moći snimiti prebrze vozače i danju i noću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Kamere će moći snimiti brzinu do 250 kilometara na sat, pokrivat će dvije trake i oba smjera vožnje, a osim prebrzih vozača policija će pomoću njih loviti i neregistrirana te ukradena vozila.

'Kamera je zapravo integrirana u radarski sustav, radarski sustav bilježi brzinu nakon toga kamera slika i u digitalnom zapisu se sve pohranjuje. Na osnovu te fotografije se dalje može se povećavati lik to jest lice vozača da se utvrdi identitet', rekao je Kristijan Tičak, urednik Motorevije.

U 24 sata zabilježeno 2185 prekršaja, evo gdje ih je bilo najviše!

Ormari za kamere bit će postavljeni u Zagrebačkoj, Osječko-baranjskoj i Primorsko-goranskoj županiji. U svakoj županiji na deset lokacija na kojima se najčešće prebrzo vozi dok će policija za svaku županiju imati po pet kamera. Ormari će biti otporni na sve vremenske uvjete te visoke i niske temperature,a kamere će moći snimiti prebrze vozače i danju i noću.

Policija će prema procjeni seliti kamere s jednog na drugo mjesto tako da vozači neće znati jesu li prošli kraj praznog ormara za kameru ili će im na kućnu adresu ubrzo stići kazna. Prošle je godine na hrvatskim cestama 141 osoba poginula u nesrećama koje je uzrokovala prevelika brzina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene