Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruge zaradile 180 mil.

Inspektori u lovu na udruge koje rade i zapošljavaju 'na crno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge bi trebale biti neprofitne organizacije, a od prodaje roba i usluga zaradile su čak 180 milijuna kuna.

Tristo inspektora Porezne uprave kreće u 'češljanje' poslovanja preko 40 tisuća udruga. Najavio je to u srijedu ravnatelj Porezne uprave Boris Šuvak.

Inspekcija će, istaknuo je, bez milosti kažnjavati prvenstveno one udruge koje ilegalno obavljaju ugostiteljske djelatnosti te imaju neprijavljene radnike

U Hrvatskoj je registrirano oko 42968 udruga koje zapošljavaju preko 11 tisuća radnika. Gotovo 30 tisuća tih neprofitnih organizacija imalo je čak 12 milijardi kuna prihoda 2013. godine, od čega je 15 posto, odnosno 180 milijuna od prodaje roba i usluga.

Pročitajte i ovo Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac Slika nije dostupna SVE NA JEDNOM MJESTU Potpisali ste ugovor o najmu? Pogledajte koliko poreza morate platiti te koja su prava najmodavca i najmoprimca

Lalovac: 'U mjeru za otpis duga uključit će se i Porezna uprava'

Poznato je da se mnoge udruge bave, primjerice, ugostiteljstvom pa su tako poreznici jučer posjetili i Klub književnika. Do kraja ožujka poreznici će ipak ići samo u informativne posjete, a tek od 1. travnja pisat će kazne za sve one koji ne prijavljuju porez. Udruge koje imaju najviše zaposlenih su Hrvatski autoklub, Dinamo i Crveni križ.

Ravnatelj Porezne uprave izvijestio je da se državni proračun puni jako dobro te da se od 1. siječnja do 14. ožujka u njega slilo 18,1 milijarda kuna što je za 900 milijuna kuna više nego u istom razdoblju prošle godine. Riječ je o povećanju prihoda od PDV-a.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene