Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Lalovac: 'U mjeru za otpis duga uključit će se i Porezna uprava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točka dnevnog reda bio je, među ostalim, Zakon o poticanoj stanogradnji (POS). Novim zakonom o POS-u omogućujemo prihvatljivije uvjete, rekla je ministrica Mrak Taritaš.

10:25 - Ministar Ostojić rekao je kako Visoka više neće biti rezidencijalni objekt. 'Daje se na korištenje Uredu predsjednika', rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Ili HDZ-ova vlada ili novi izbori" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Nakon što je ministar Llaovac rekao da država daje jamstvo za tri Uljanikova broda, premijer Zoran Milanović rekao je da je riječ o 'doprinosu Vlade našem trenutno najjačem i najnaprednijem brodograditelju'

10:19 - 'Vlada je 15. siječnja donijela odluku o prihvaćanju sporazuma Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima. Odlukom se nalaže vjerovnicima skupine A da provedu aktivnosti predviđene sporazumom', rekao je ministar financija Boris Lalovac.

'Ovom odlukom formira se radna skupina za koordinaciju i provedbu sporazuma', rekao je obrazlažući osmu točku dnevnog reda.

 

10:11 - Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona predstavila je ministrica Anka Mrak Taritaš.

'Ovim zakonom dajemo i mogućnost da dio stanova koje država gradi ostaje u najam. Taj najam će po kvadratnom metru biti prihvatljiv za naše građane', rekla je ministrica.

Vlada je na redovnoj sjednici raspravljala o prijedlogu mjera za ublažavanje financijskih teškoća dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima te o izmjenama Zakona o poticanoj stanogradnji (POS).

Bankama, teleoperaterima, javnim poduzećima i gradovima odnosno vjerovnicima koji su sredinom siječnja s Vladom sporazumjeli o otpisu duga najugroženijim skupinama građana tako će se prema prijedlogu Vlade pridružiti Porezna uprava.

Burno u Saboru - 'Žao nam je što ste se stavili u slugansku ulogu premijera Milanovića'

Na sjednici Vlade nnašla se i odluka kojom Vlada rezidenciju u Visokoj ulici, za koju je sada nadležan Državni ured za upravljanje državnom imovinom, daje na upravljanje Uredu predsjednika, sukladno najavama izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da Pantovčak želi zamijeniti rezidencijom u Visokoj. Riječ je o izmjeni i dopuni Odluke o davanju određenih nekretnina u vlasništvu RH, kojima je do sada upravljao Ured za rezidencijalne potrebe, na upravljanje Uredu predsjednika RH i Uredu za državni imovinu.

Milanović: Mi pazimo što obećavamo

Na dnevnom redu bile su i izmjene Zakona o društveno poticajnoj stanogradnji (POS). Prema najavama ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak-Taritaš, izmjene zakona odnose se na smanjenje kamata na kredite i uvođenje državnog najma stanova.

Pred Vladom je bio i prijedlog izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Između ostalog, predloženo je skraćivanje postupka dodjele u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu države. Vlada je prihvatila i mišljenje i odobrila prijedlog Državnog odvjetništva za sklapanje nagodbe između Republike Hrvatske i Autoceste Zagreb – Macelj, tako da Republika Hrvatska prizna i uplati AZM-u 69 milijuna kuna, a da AZM plati Republici Hrvatskoj 7,2 milijuna eura i povuče tužbu podnesenu protiv Republike Hrvatske pred ad hoc arbitražnim sudom i odrekne se tužbenog zahtjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene