Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme nešto bolje

Vratili se Stipe Božić i alpinisti, potraga nastavljena s većim brojem ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Božić i alpinisti s kojima je sinoć izgubljen kontakt, nakon potrage za nestalim pilotima, vratili su se u zapovjedništvo u Starigradu. Nakon što se oporave i osuše vratit će se na Crljeni Kuk odakle će nastaviti potragu

Nakon što sinoć terensko zapovjedništvo nije uspjelo uspostaviti kontakt sa šestoricom alpinista pretpostavili su da su se sklonili na sigurno kako bi tamo prenoćili. Stipe Božić i njegov tim jutros su se javili zapovijednom stožeru i potvrdili da su dobro. Božićev tim je prespavao u Borisovu domu na Paklenici.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Slika nije dostupna Pad aviona Velika potraga na Velebitu, u Cessni su bile četiri osobe

>> Izgubili kontakt: Stipu Božića i planinare u zapovjedništvu nisu čuli od 18 sati

>> VIDEO: Postoje šanse za preživljavanje, ali su male

Pripadnici zadarskog i gospićkog GSS-a nastavili su jutros potragu za nestalim pilotima, budući da je sinoć zbog teških vremenski uvjeta morala biti obustavljena. Oko podneva u Starigrad je došao i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko koji se trenutačno nalazi na brifingu s terenskim zapovjedništvom.

Zadarski GSS trenutačno za pilotima traga sjeverno od Vaganskog vrha i kreću prema jugu gdje bi mogli stići u večernjim satima. Gospićki GSS teren 'češlja' kvadrovima, vozilima za čišćenje snijega. U Starigradu Paklenici spremno je još 80-ak spasilaca GSS-a iz čitave Hrvatske, koji bi se uskoro trebali uključiti u potragu. Stiglo je i oko 20 vojnika iz bojne za specijalne namjene HV-a. 

U potragu za nestalom Cessnom sa svih strana

Postojećim snagama na terenu koji već danima tragaju za nestalim zrakoplovom i posadom danas se priključilo devet pripadnika specijalne policije koji su jutros krenuli prema području Crljenog Vrha na Velebitu. Uz to, stiglo je i pojačanje od 22 pripadnika specijalne vojne policije iz Delnica koji su krenuli prema području Vaganskog vrha. Policijski specijalci krenuli su i sa sjeverne strane Velebita.

U Stožeru navode da u potrazi sudjeluje i 97 pripadnika HGSS-a te da pripadnici te službe još pristižu iz cijele Hrvatske. U današnjoj potrazi sudjeluje najveći broj spasitelja, njih oko 200. Vremenske prilike konačno se poboljšavaju, pa su ponovno uzletjela tri helikoptera koji nastavlja potragu iz zraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene