Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višemjesečni izvidi

Policija uhitila bivšeg specijalca Josipa Klemma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klemm je uhićen zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Nakon dovršenih višemjesečnih zajedničkih izvida Ravnateljstva policije, Porezne uprave i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu uhićen je hrvatski državljanin (1972.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. stavak 1., 3. i 4. Kaznenog zakona koji će, nakon provedenih dokaznih radnji, uz kaznenu prijavu biti doveden pritvorskom nadzorniku, izvijestila je PU zagrebačka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznuda i tučnjava Uhićenom specijalcu iz ATJ Lučko određeno 30 dana istražnog zatvora, aktivno iznosio obranu Slika nije dostupna Pokušaj iznude Policija objavila nove detalje: Kaznene prijave za specijalca iz Lučkog i bivšu zvijezdu TV serije

Kako doznajemo radi se o bivšem specijalcu Josipu Klemmu, Predsjedniku Udruge specijalne policije i vlasniku zaštitatrske tvrtke Klemm security.

Klemm: Policija me zbog Vukovara pozvala na obavijesni razgovor

Za kazena djela policija sumnjiči još jednu osobu.

'Rezultati provedenih izvida ukazuju da postoje osnove sumnje da je drugi hrvatski državljanin (1959.) počinio kazneno djelo pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti iz članka 337. stavak 1., 3. i 4. Kaznenog zakona/97 u svezi članka 38. Kaznenog zakona/97.

Postoje osnove sumnje da je uhićenik, od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava, koja društva su trgovačkom društvu uhićenika, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

Ujedno, postoje osnove sumnje da je uhićeniku u tome pomagao drugoprijavljeni, na način da je pronalazio odgovorne osobama raznih trgovačkih društava i s njima dogovarao da trgovačkom društvu uhićenika izdaju račune za neobavljene usluge. Nakon što bi plaćanje bilo izvršeno, po nalogu drugoprijavljenog, odgovorne osobe tih društava podizale bi novčana sredstva i predavali mu ih, a drugoprijavljeni ih je predavao uhićeniku.

Na opisani način uhićenik si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3.244.121,73 kn, za koji iznos je oštetio trgovačko društvo u kojem je odgovorna osoba', izvijestila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene