Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek rade u MUP-u

Policajcima prijeti zatvor zbog gnjusnog zlostavljanja: Godinama maltretirali kolegu srpske nacionalnosti, objavljeno što su mu govorili

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Četvorici interventnih policajaca prijeti bezuvjetan zatvor jer su na radnom mjestu vrijeđali kolegu srpske nacionalnosti.

Četvorici interventnih policajaca prijeti bezuvjetan zatvor jer su na radnom mjestu zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti.

Interventni policajci Ivan (50), Josip (48), Mario (39) i Danijel (32) su, stoji u optužnici, kolegu zlostavljali na radnom mjestu, tijekom radnog vremena te obavljanja radnih zadataka, motivirani mržnjom prema osobama srpske nacionalnosti.

"Učestalo su vrijeđali kolegu, njegovu majku, a sve na način da su aludirali na seksualne odnose s majkom oštećenika u svojim verbalnim vrijeđanjima, te verbalnim vrijeđanjem njegove obitelji, a za koju su znali da je druge nacionalnosti, odnosno da je djed kolege srpske nacionalnosti", napominje se u optužnici.

"Ponižavanje je trajalo nekoliko godina te je dovelo da se kod oštećenika u međuvremenu razvio psihički poremećaj u vidu dijagnosticiranog poremećaja prilagodbe koji je utjecao na njegovu sposobnost na radnom mjestu interventnog policajca", navode tužitelji, prenosi Danica.

"Je l' ti majka guta ili baca? Kakav donji veš nosi? Je li prima u dupe? Je li se jako dere dok se je*e? Je li voli ovako?", samo su neke od uvreda koje su stizale svakodnevno, a policajci su navodno vrijeđali i njegova djeda srpske nacionalnosti.

Pročitajte i ovo Vanja Gjorčevska Užasan zločin Isplivala mračna prošlost oca ubijene Vanje zbog koje je kćer predao otmičarima: "Bio je problematična osoba"

Ivan mu je čak i otvoreno prijetio: "Da, koja si ti parohija? Pazi da ti ne bi bio pokopan u parohiju, dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941.! Znaš, ono NDH i tako to…". U istom su tonu vrijeđali i njegova djeda.

Tužitelji za Ivana traže 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora, a za Josipa, Marija i Danijela po 14 mjeseci bezuvjetno. Sva četvorica su i dalje interventni policajci zaposleni u MUP-u, naglašava se u optužnici.

Svi su tijekom istrage poricali ono za što ih se tereti, ali na pitanja nisu htjeli odgovarati. Terete ih, međutim, poruke koje su razmjenjivali u zajedničkoj WhatsApp grupi kojima su vrijeđali kolegu i njegovu majku te detaljan iskaz oštećenika. Osim toga, pribavljena je opsežna medicinska dokumentacija koja je također potvrdila navode oštećenog policajca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene