Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užasan zločin

Isplivala mračna prošlost oca ubijene Vanje zbog koje je kćer predao otmičarima: "Bio je problematična osoba"

Vanja Gjorčevska
Vanja Gjorčevska Foto: Facebook/Screenshot
Otac otete i ubijene Vanje iz Skoplja nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je otmičarima odao informacije o kretanju svoje kćeri. Postavlja se pitanje - zašto, a odgovor možda leži u njegovoj prošlosti.

Vanja Gjorčevski oteta je iz zgrade u kojoj je živjela s majkom i sestrom 27. studenog ujutro i ubijena samo dva sata nakon otmice. Slučaj je šokirao regiju, a dok se čeka izručenje Ljupče Palevskog, glavnog osumnjičenog za ubojstvo 14-godišnje djevojčice, najveći misterij ostaje uloga njezina oca u otmici. Aleksandar G. se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je otmičarima odao informacije o kretanju svoje kćeri. Postavlja se pitanje - zašto, a odgovor možda leži u njegovoj prošlosti.

Pročitajte i ovo Kaos u Dubravi - 3 NOĆNA AKCIJA POLICIJE FOTO/VIDEO Kaos u Dubravi: Policija u fantomkama, na cesti slupani automobili, uhićena četiri muškarca

Svi osumnjičeni su u pritvoru. Čeka se izručenje Palevskog iz Turske, a upravo je njegova tvrtka sudjelovala u gradnji objekta u kojem je Vanja živjela, a vlasnik stana je bio otac. Ovo znači da su znali sve pojedinosti o zgradi i iskoristili to kako bi oteli Vanju.

Kako je kasnije otkrila policija, informacije o Vanjinom kretanju i točnoj lokaciji otmičarima je odao njen otac Aleksandar. On je uhićen, a u ispitivanju je negirao izvršenje kaznenog djela. Određen mu je pritvor od 30 dana, a i dalje nema odgovora na pitanje zašto je sudjelovao u kćerinoj otmici.

Pročitajte i ovo Napad na Kijev dramatična noć VIDEO U razornim noćnim napadima Rusije na Kijev deseci ozlijeđenih: Oštećena i dječja bolnica

Uveliko se spekulira i o tome da je Aleksandar imao kockarske dugove, zbog čega je želio iznuditi novac od Zorice. Makedonski novinar Kristijan Landov kaže da je to priča koja prevladava u Sjevernoj Makedoniji.

Pročitajte i ovo Ilustracija popis stanovništva U Hrvatskoj prazno 600 tisuća stanova i 231 tisuća vikendica

"Otac Aleksandar je prema pričama onih koji ga znaju bio problematična osoba, kockar i narkoman. A potiče iz bogate obitelji iz Skoplja, otac mu je bio direktor firme i radio je u Poljskoj. Njegova bezosjećajnost je šokirala javnost kad je podigao dva palca gore novinarima tijekom privođenja na sud", kaže Landov, a prenosi Blic.

Policija sumnja da je to učinio radi financijske koristi. Vanjina majka Zorica navodno je prodala dva stana, što je Aleksandar znao.

Pročitajte i ovo Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Policija smatra da je Aleksandar zbog toga želio da iznudi novac od Vanjine majke.

Prema riječima novinara Kristijana Landova, osim novca od prodaje stanova, obitelj Vanjine majke takođe je imućna.

Pročitajte i ovo Rušenje vile - 2 Bespravni graditelj Barbarić kuću ruši, ali se i tuži, ako pobijedi dobit će od države naknadu štete: Lokaciju posjetila inspekcija

"Vanjin djed po majci i cijela ta obitelj su bili ugledni i bogati. Vanjin djed Vangel, po kome je dobila i ime bio je direktor carine, a baka iz poznate vlaške obitelji. Vanjina mama je sa dvije kćeri živjela u stanu zgrade koju je gradio Palevski, zato je sve bilo precizno isplanirano oko njene otmice. Sudska medicina je završila obdukciju i prema prvim saznanjima, Palevski ju je ubio pištoljem. Nema službenih informacija da li su otmičari tražili novac, to će istraga pokazati", kaže Landov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene