Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudsko vijeće odlučilo

'Čini se da je najvažniji Polančecov skalp'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće prihvatilo je USKOK-ov prijedlog i pokreće suđenje protiv Damira Polančeca u slučaju reflektori.

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo je USKOK-ovu optužnicu te pokreće suđenje protiv bivšeg ministra gospodarstva i potpredsjednika vlade Damira Polančeca. Na sudskom je vijeću da zakaže termin za pripravna ročišta, a u postupku će sudjelovati 11 svjedoka. Damir Polančec rekao je pred sudom kako nije kriv, dok su Željko Dražić i Tomislav Andabak, optuženi za isti slučaj, priznali krivnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao ga na odgovornost Kajin traži Miletićevu ostavku zbog stanja u Uljaniku: "Pula i Istra nisu spremni za ovaj socijalni udar" Slika nije dostupna Uručena i promaknuća Svečana akademija povodom Dana pobjede, Krstičević: "Oluja je kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu"

Andabak i Dražić, osumnjičeni uz Polančeca, priznali su optužbe te se nagodili sa sudom. Dobili su godinu i pol dana uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje u trajanju od četiri godine.

Nakon istraživanja, USKOK je izvijestio da je podignuo optužnicu protiv Damira Polančeca zbog protuzakonita posredovanja i krivotvorenja službene isprave za dvije osobe, točnije za Željka Dražića i Tomislava Andabaka.  Oni su, na Polančecov zahtjev, postavljajući reflektore na nogometno igralište NK ‘Osvita’ iz Đelekovca klubu 2008. navodno pribavili protupravnu korist od 230 tisuća kuna. Kako bi sve izgledalo kao da je novac isplaćen za građevne radove, krivotvorili poslovne knjige.

>> Prijave zbog rasvjete na igralištu u Polančecovu selu

>> Protiv Polančeca optužnica zbog reflektora na igralištu

Anto Nobilo, odvjetnik Polančeca, rekao je kako mu u odluci sudskog vijeća samo jedna stvar nije jasna. Nagodba je ponuđena dvojici koja su osumnjičena za teško kazneno djelo, dok se sud nije želio nagoditi s Polančecom, koji je osumnjičen za lakše kazneno djelo. 'Očito je ovdje da je skalp Polančeca važniji od skalpa dvojice anonimaca', rekao je Nobilo.

Polančec je optužen i da je pokušao prikriti zlouporabe tako da je u siječnju ove godine od tvrtke koja je postavila reflektore tražio da napravi nov račun i ispostavi ga NK ‘Osvitu’. Tada je na račun kluba osobno doznačio 235 tisuća kuna, a klub je 12. siječnja 2010. tvrtki koja je postavila reflektore doznačio 230.279 kuna, tvrde u USKOK-u

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene