Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija izvijestila o kaznenim prijavama

Prijave zbog rasvjete na igralištu u Polančecovu selu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo policije priopćilo je da je završena kriminalistička obrada u vezi izgradnje rasvjete na nogometnom igralištu u Đelekovcu.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i Policijska uprava koprivničko-križevačka dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službenih isprava te protuzakonitog posredovanja, stoji u priopćenju koje potpisuje načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Pročitajte i ovo Koprivnica - Sponge city Sponge City Središte Podravine postaje grad spužva: Projekt je vrijedan dva milijuna eura Fizičko zlostavljanje - Ilustracija kaznene prijave Proširila se snimka: Maloljetnici zlostavljali autističnog mladića jer ne navija za Dinamo, pronašla ih policija

>> Istražuje se i gradnja reflektora u Polančecovom selu

'Postoje osnovi sumnje da je jedan od osumnjičenika u postupku izgradnje rasvjete na nogometnom igralištu Nogometnog kluba 'Osvit ' u Đelekovcu poticao odgovorne osobe jednog građevinskog poduzeća iz Zagreba da lažno prikažu u svojim poslovnim knjigama da je jedno poduzeće iz Koprivnice izvršilo radove za njihovo poduzeće. Temeljem lažnog prikaza poslovnog odnosa poduzeće iz Zagreba isplatilo je novčani iznos od 354.205.04 kuna poduzeću iz Koprivnice, koje je stvarno izvršilo radove na izgradnji rasvjete nogometnog igrališta', stoji u priopćenju.

Osumnjičenik je naknadno, iskorištavajući svoj položaj, nastojeći prikriti do tada izvršene protuzakonite radnje, utjecao na vlasnika poduzeća iz Koprivnice da ispostavi dvije fakture o izvršenim radovima na izgradnji rasvjete Nogometnom klubu 'Osvit' u iznosima od 230.279.68 i 118.251.86 kuna. Potom je sam donirao Nogometnom klubu iznos od 385.000 kuna. Zbog osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela poticanja na Zlouporabu položaja i ovlasti iz članka 337. i Protuzakonito posredovanje iz članka 343. od strane jednog osumnjičenika te kaznenih djela Zlouporabe položaja i ovlasti i Krivotvorenja službenih isprava iz članka 312. Kaznenog zakona od strane preostale dvojice osumnjičenika, slijedi kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu redovnim putem, stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

Podsjetimo, već ranije se nagađalo da je postavljanje rasvjete na igralištu u Đelekovcu, selu Damira Polančeca, pod istragom. Dio medija, između ostalih i Hrvatska izvještajna novinska agencija, tvrde kako je kaznena prijava zbog postavljanja rasvete podignuta upravo protiv Polančeca, no njegov odvjetnik Anto Nobilo za Dnevnik.hr tu informaciju nije mogao potvrditi. 'Nemamo taj podatak', rekao nam je Nobilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene