443371
443371
443371
443371
443371

'Hodam istim ulicama i sve mi je dosadno. S pokemonima imam razlog hodati sve dalje i dalje'

  • , 14.07.2016., 21:01
  • Autor:
  • komentara

Ludilo oko Pokemon GO aplikacije ne prestaje. Iako službeno nije dostupna u Hrvatskoj, brojni korisnici našli su načina kako je skinuti.

 
 
 
 
Pokemoni zaludili Hrvatsku (Video: Dnevnik Nove TV)
Pokemoni zaludili Hrvatsku (Video: Dnevnik Nove TV)

Pokemoni su opet zaludili svijet i to zahvaljujući pametnim telefonima. Naime, aplikacija koja pomoću GPS-a koristi kartu stvarnog svijeta omogućuje da vidite Pokemone oko sebe. Iako nije službeno dostupna u Hrvatskoj, brojni su je skinuli i ne prestaju igrati.

Moraš skupit sve, slavna Pokemon fraza koje se drži i Antonio iz Zagreba. Pomoću aplikacije na pametnom telefonu skuplja ih u stvarnom svijetu. "Obožavam Pokemone od malena, kad sam gledao crtiće mislio sam si da taj svijet stvarno postoji i da ću nekad kad budem stariji loviti pokemone", priznao nam je simpatični Antonio.

Aplikacija Pokemon GO koristi vašu lokaciju te stvara mapu koja se temelji na stvarnom svijetu. Tako Pokemone možete skupljati na ulicama svoga grada. Antonio je dosad prešao oko 10 kilometara. "Hodam istim ulicama, sve je onak', dosadno. Sad s pokemonima imam razloga zašto se šećem još dalje i dalje", kaže.

I nije jedini. Facebook stranica koja okuplja fanove u Hrvatskoj svakim danom ima sve više lajkova, a administratori odgovaraju na brojne upite. "Gdje mogu uloviti pokemone, gdje mogu naći pokelopte, što se dogodi kada pokemon umre", samo su neka od pitanja koja nam je prenijela Rosana Đuga, community manager Pokemon GO Croatia.

Iako službeno nije dostupna u Hrvatskoj, brojni korisnici našli su načina kako je skinuti. Pa se tako Pokemoni skupljaju diljem zemlje. Što može dovesti i do nenadanih situacija. Tako su u Klinici za psihijatriju Vrapče otkrili da je njihova bolnica u Pokemon svijetu - vježbalište.

"Mnogo puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje "napuniti baterije" za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri "napuniti levele" svojim Pokemonima", kažu iz Klinike Vrapče. Ravnatelj bolnice poručio je kako zasad nisu imali nenadane posjetitelje te da je sve shvaćeno kao šala. Našalio se i HGSS - na službenom Twitteru zamolili su turiste da ne traže Pokemone na Biokovu i Velebitu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se