Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEVJEROJATNA PRIČA

U Dubrovniku se prodaje – kapelica! Vlasnik ju preuredio u apartman, a od cijene bi vas mogla zaboljeti glava

Prodaje se kapelica u Dubrovniku
Prodaje se kapelica u Dubrovniku DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kapelice pretvaraju u apartmane - 7 Kapelice pretvaraju u apartmane - 7 Foto: Dnevnik Nove TV Prodaje se kapelica u Dubrovniku Prodaje se kapelica u Dubrovniku Foto: DNEVNIK.hr Kapelice pretvaraju u apartmane - 8 Kapelice pretvaraju u apartmane - 8 Foto: Dnevnik Nove TV Kapelice pretvaraju u apartmane - 4 Kapelice pretvaraju u apartmane - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +4 Kapelice pretvaraju u apartmane - 1 Galerija 1/9 >>
Razgovarali smo s muškarcem koji na je na internetu objavio oglas u kojemu prodaje kapelicu koju je adaptirao u apartman za nešto manje od milijun kuna. On se brani kako ju je nudio institucijama, ali su se one oglušile.

Da je Dubrovnik grad s najskupljim nekretninama, zna se već godinama. Mladima je nedostižan san imati vlastiti stan. A najnovije što se nudi na tržištu jest kapelica od 25 četvornih metara koju vlasnik prodaje kao apartman.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Mato Franković i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina: "Prestat će se izdavati dozvole u iduća dva mjeseca, čeka se Gradsko vijeće"

Nekada kapelica, a danas stan koji vlasnik prodaje za 890 tisuća kuna. S njim smo razgovarali telefonski jer nije htio pred kameru. Kaže da je starinu ponudio i gradu, i županiji, i biskupiji, no svi su ga odbili. Nakon toga odlučio se za adaptaciju i prodaju.

Radi se o objektu od 25 metara četvornih, a u oglasu piše i kako ima okućnicu od 15 četvornih metara. Dubrovčane je taj oglas uznemirio. ''Ovo apsolutno nema smisla, da je to apartman i da se može prodati'', smatra Dubrovčanin Luka.

Njegov sugrađanin Hrvoje kaže da ju ne bi kupio ni da ima novca za nju. Dragan pak tvrdi da mu nije jasno što tu vrijedi milijun kuna, ali jasno mu je da tu nešto nije u redu. ''Prvo, ne znam tko je uopće dopustio čovjeku da od kapelice napravi apartman, ne krivim čovjeka nego toga tko mu je to dopustio", objašnjava.

No ovo nije jedini takav objekt u Dubrovniku. Pronašli smo još jednu građevinu koja je također nekada davno bila kapelica, a već više od 40 godina, kaže nam privatni vlasnik, to je kemijska čistionica.

Cijene nekretnina u turističkom biseru divljaju godinama. ''Neka srednja cijena je četiri i pol tisuće eura, što je izuzetno skupo pa mislim da je došlo do neke granice'', tvrdi agent za nekretnine Frano Bezić. No stručnjak za nekretnine tvrdi kako cijena ove nekretnine od 890 tisuća kuna nije realna. ''Cijena nije realna, međutim to je jedan neobičan objekt i svatko ima pravo da traži koliko želi, to je normalno'', zaključio je.

Iz Ministarstva kulture poručili su kako su obje kapelice svjetovne. U privatnom su vlasništvu i izvan zone zaštite. Vlasnik kapelice koja se prodaje za kraj je poručio kako će onome tko kupi njegovu kapelicu o svom trošku sagraditi oltar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene