Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje Nevenki Mesić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Puli danas je, pod predsjedanjem suca Damira Krpana, počelo suđenje 54-godišnjoj Nevenki Mesić, bivšoj predsjednici Upravnog vijeća Doma za žrtve obiteljskog nasilja 'Rovinjsko sunce'.

Optužena je da se u tri godine, od početka 2003. do kraja 2006., u Rovinju i Zagrebu zlorabeći položaj i ovlasti okoristila za nešto više od 65 tisuća kuna namijenjene Domu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevenka Mesić puštena iz pritvora Slika nije dostupna Mesić oštetila 'Rovinjsko sunce' za oko 525 tisuća kuna

Tim je novcem, po optužnici, predsjednica Upravnog vijeća 'Rovinjskog sunca' kupovala razne predmete za osobnu uporabu, poput prijenosnog računala, četiriju perilica rublja, opreme za kupaonicu, a platila je i građevne radove.

Pošto je saslušala optužnicu, Nevenka Mesić se danas očitovala da se ne osjeća krivom. 'Apsolutno sam nedužna. Ja sam mogla biti na Ivaninu mjestu', kazala je, aludirajući na nedavno ubojstvo Ivane Hodak. Dodala je kako dok ne završi sudski postupak, ne može objasniti tu svoju izjavu.

>> Odgođen početak suđenja Nevenki Mesić za zlouporabu položaja

>> Nevenka Tuđman još se jednom izjasnila da nije kriva

Njezina odvjetnica Doris Košta izjavila je kako očekuje oslobađajuću presudu za svoju branjenicu te je pritom izrazila zadovoljstvo korektnošću suda.

'Zadovoljna sam korektnošću suda premda mislim da Državno odvjetništvo nije dobro obavilo posao što se vidi iz činjenice da je moja klijentica prvo terećena za oko 525 tisuća kuna, što je mnogo više od iznosa u konačnoj verziji optužnice', kazala je splitska odvjetnica.

Danas, prvi dan suđenja, obrana je predložila izvođenje više dokaza pa će na idućem ročištu biti ispitane članice Upravnog vijeća rovinjske Građanske zajednice žena, koja je bila osnivač 'Rovinjskog sunca', a od resornog ministarstva zatražena i odluka o registraciji.

Sudac Krpan je stoga nastavak suđenja zakazao za 17., 18. i 19. prosinca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene