Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođen početak suđenja Nevenki Mesić za zlouporabu položaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sutra najavljen početak suđenja zbog zloporabe položaja bivše predsjednice Upravnog vijeća Doma za žrtve obiteljskog nasilja "Rovinjsko sunce" Nevenke Mesić odgođen je na temelju medicinske dokumentacije po kojoj je ona 16. srpnja otpuštena iz zagrebačkog KBC-a s daljnjim zdravstvenim tegobama, potvrdio je sudac Županijskog suda u Puli Damir Krpan.

Sudac je odlučio zatražiti dodatno psihijatrijsko vještačenje Odjela za forenzičnu psihijatriju zagrebačke psihijatrijske bolnice "Vrapče". Na temelju tog vještačenja znat će se je li optužena Nevenka Mesić sposobna pratiti sudsku raspravu ili nije. Sve do tada ne će biti zakazano vrijeme sudske rasprave.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Slika nije dostupna Nevenki Mesić određen jednomjesečni pritvor i pokrenuta istraga

Inače, početak prve sudske rasprave, koji je bio zakazan za 17. lipnja, također je odgođen jer Nevenka Mesić, koja se nalazila na liječenju, nije službeno dobila poziv za raspravu.

Nevenka Mesić je optužena za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je zlostavljala štićenice "Rovinjskog sunca", zakidala u hrani te novac namijenjen ženama i djeci trošila za osobne potrebe te je tako, po konačnoj verziji optužnice, nezakonito prisvojila 65 tisuća kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene