Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevenka Mesić puštena iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica Upravnog vijeća Doma za zlostavljanu djecu i odrasle "Rovinjsko sunce" Nevenka Mesić puštena je nakon mjesec dana iz pritvora, potvrđeno je danas u Županijskom sudu u Puli.

Kako se doznaje, uvjeti za obranu sa slobode ispunjeni su nakon što su ispitani svi predloženi svjedoci u ovom slučaju u kojem se Nevenku Mesić sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da Dom za zlostavljanu djecu i odrasle "Rovinjsko sunce" unatoč stalnim doznakama resornog ministarstva i brojnim donacijama, štićenicima nije osiguravao ni osnovne uvjete za prehranu i higijenske potrepštine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić oštetila 'Rovinjsko sunce' za oko 525 tisuća kuna Slika nije dostupna Nevenka Mesić zadržana u pritvoru

Nevenka Mesić je prema podacima policije od 1. siječnja 2003. do 31. prosinca 2006. "Rovinjskom suncu" nanijela materijalnu štetu u najmanjem iznosu od oko 525 tisuća kuna a među ostalim domogla se tri automobila na leasing, kupovala je bijelu tehniku i namještaj za svoje stanove u Rovinju i Zagrebu.

Ona je uhićena 2. srpnja u Zagrebu a nakon saslušanja u rovinjskoj policijskoj postaji najprije je 3. srpnja istražni sudac Županijskog suda u Puli Eugen Pustijanec odredio 48- satno zadržavanje u pritvoru a potom je određen i jednomjesečni pritvor te provedba istrage zbog osnovane sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene