Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srebrna umjetnina

U Rovinju ukradena vrijedna Picassova 'Jacquline'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Picassova izložba otvorena je od travnja, a na njoj je predstavljeno do sada najmanje istraženo područje u slikarevom opusu, keramika.

Iz Zavičajnog muzeja Grada Rovinja u utorak poslijepodne nepoznati počinitelj ukrao je umjetninu, srebrni pladanj, koji je bio izložen na izložbi djela Pabla Picassa, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava istarska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stručnjaci šokirani Picassova slika u Dubici izložena pored strujnih kablova Slika nije dostupna Prodane na dražbama FOTO Ovo su umjetnine koje su prodane za MILIJUNE dolara!

Srebrna umjetnina, naziva "Jacqueline na mostu", kružnog je oblika, promjera oko 30 centimetara i teška oko 1950 grama, a kako navodi policija, vrijednost joj je nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija istražuje sve okolnosti događaja i traga za nepoznatim počiniteljem, te poziva građane koji imaju saznanja o nestaloj umjetnini da se jave u rovinjsku Policijsku postaju na brojeve 192 ili 052/538 239, a sve korisne informacije mogu proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.

Na brodu pronađena 'Glava djevojke'

Izložba jednog od najosebujnijih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, pod nazivom "Pablo Picasso: Godine na Azurnoj obali", otvorena je u Zavičajnom muzeju Grada Rovinju početkom travnja, a na njoj je predstavljeno do sada najmanje istraženo područje u slikarevom opusu, keramika.

Organizator izložbe i vlasnik eksponata je jedna slovenska galerija. Izložba je napravljena na temelju triju zasebnih zbirki i čini je 60-tak keramičkih predmeta, predmeta od srebra te plakata koje je Picasso stvarao u povodu godišnjih izložbi keramike u selu Vallauris na jugu Francuske. Svi izloženi umjetnički eksponati nastali su u razdoblju između 1947. i 1971. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene