Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak mu ne treba zaštita?

Petrač bez nadzora pušten na vjenčanje sinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najčuvanijih zatvorenika u Hrvatskoj, Hrvoje Petrač, prije otprilike dva mjeseca dobio je dopust da ode sinu Novici na vjenčanje u Zagrebu. Ono što čudi, jest kako je to učinio bez inače sveprisutne i opsežne pratnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obitelj Petrač obratila se medijima Alica Petrač: Vrši se pritisak na odluku o pomilovanju Slika nije dostupna Sutra najveći procesi Odbije li Petrač svjedočiti čeka ga još mjesec dana zatvora?

Da mu je uprava pulskog zatvora zatvora odobrila dopust na 24 sata, potvrđeno je na svim relevantnim razinama, piše Novi list, a uz prethodno pozitivno mišljenje Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK). Po Petrača je stigla obitelj te ga je nakon održanog vjenčanja idući dan i bez ikakvih problema vratila na odsluženje zatvorske kazne.

Za MUP bezopasan, za pravosuđe i dalje ugrožen i opasan

S obzirom na ovu činjenicu, postavlja se pitanje zašto je Petraču onda potrebno čak šestero ljudi pet dana u tjednu za siguran put do Poliklinike Peharec, gdje obavlja terapiju i natrag. Odgovor leži u tome, piše Novi list, što MUP s jedne strane Petrača ne smatra opasnom ili ugroženom osobom, a Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa misli upravo suprotno. Loris Kozelac, načelnik PU istarske, tvrdi kako se ta postaja odaziva na zahtjev pulskog zatvora u provedbi mjera sigurnosti njegovim službenicima. Miroslav Mihoci, ravnatelj Uprave za zatvorski sustav, s druge strane, jednostavno se poziva na Zakon o izvršavanju kazne zatvora i slučaj dalje ne komentira. Iznenađuje i to da Petračevi odvjetnici Rajko Mlinarić i Ljubo Pavasović Visković, o njegovom izvanrednom dopustu nisu znali ništa, piše Novi list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene