452639
452639
452639
452639
452639

RASPLET KAKVOM SU SE SVI NADALI Perica se hvali po bolnici: ''Doći će brat i sestra!''

  • , 06.10.2016., 11:06
  • Autor:
  • komentara

Rasplet kakvom su se svi nadali! U bolnici na Rabu se opraštaju, u domu najstarije sestre Saide u Zagrebu, uzbuđenje!

 
 
 
 
Izgubljeni brat (Foto: Dnevnik.hr) - 6
Izgubljeni brat (Foto: Dnevnik.hr) - 6

Nastavak priče Perice s Raba čiji je identitet – Sajid Kešić, kakav ga život čeka, koje pravne i birokratske procese će morati obitelj proći doznajte večeras u Provjerenom u 22:40 sati.

Nakon 36 godina, Perica s Raba, čiji identitet nije bio poznat, prošlog tjedna je uz pomoć emisije Provjereno i DNA analize pronašao svoju biološku obitelj koja ga je dugo tražila.

Ivan Čorkalo ponovno je posjetio psihijatrijsku bolnicu na Rabu, ali je otišao i u dom najstarije sestre Saide, žene koja je i nazvala Provjereno nakon što je prepoznala svog brata na televiziji.

"Da je to prije objavljeno prije bi se saznalo. Prvi put ste objavili na televiziji, netko bi vidio, možda ne ja, ali netko drugi bi vidio'', kaže.

Prepričava Saida uzbuđeno Ivanu Čorkalu trenutak kada je na Provjerenom vidjela svog davno izgubljenog brata.

DNA analiza potvrdila identitet

Nazvala je redakciju i molila da joj pomognu otkriti je li to doista on. Rasplet te priče ni sama nije mogla zamisliti. ''Tlak sam nedavno izmjerila 170/110, onda možete mislit!''.

Ekipa ''Provjerenog'' posjetila je Pericu ponovno, četiri dana nakon što je DNA analiza potvrdila njegov identitet. Vidno raspoložen, nasmijan i pun energije pokazivao je da je svjestan kako se lijepe stvari događaju za njega. Uzbuđeni su i stanovnici Raba, kao i djelatnici i pacijenti bolnice.

Vlasnik trgovine Boris ostao je šokiran viješću koju mu je i sam Perica donio.

"Došao je nakon par dana i rekao da će doći posjeta, rekao sam tko će doći? Doći će brat i sestra,veli. Ja sam se skamenio, iskreno, odakle njemu to..." kazao je Boris.

Emotivne reakcije liječnika

Reakcije liječnika su vrlo emotivne. Drago im je što je priča dobila svoj sretan završetak, ali teško im je oprostiti se s dragim Pericom.

"Bilo me strah biti optimist radi njega da se ne bih doveo u situaciju razočaranja. Sretan sam zbog njega, pronašao je svoju biološku obitelj i to je jako lijepo, ali opet s druge strane shvaćamo da je period druženja s Pericom pri kraju. Kažem, miks emocija.", rekao je Siniša Rakić liječnik u Psihijatrijskoj bolnici Rab .

Najveće uzbuđenje je ipak u obitelji najstarije sestre Saide koja otkriva kako će Perica zauvijek ostati Perica.

''Neka ostane Perica i policija nam je isto rekla, nema smisla sad mu mijenjati ime, i tako će sve promijeniti, i okolinu i sve. Neka ostane Perica nadimak, a mi znamo kako se on zove'', rekla je.

Nastavak priče Perice s Raba čiji je identitet – Sajid Kešić, kakav ga život čeka, koje pravne i birokratske procese će morati obitelj proći doznajte večeras u Provjerenom u 22:40 sati.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se