451965
451965
451965
451965
451965

Provjereno pronašlo davno izgubljenog brata!

  • , 30.09.2016., 12:24
  • Autor:
  • komentara

Priča o Perici s Raba dobila je sretan završetak

 
 
 
 
Provjereno pronašlo izgubljenog brata (Video: Dnevnik Nove TV)
Provjereno pronašlo izgubljenog brata (Video: Dnevnik Nove TV)

'Kišni čovjek' bez identiteta koji se 36 godina nalazi u rapskoj Psihijatriji je Sajid Kešić, koji je nestao prije 36 godina s područja Prijedora.

Nakon što je u Provjerenom pogledala priču o jedinom čovjeku bez identiteta u Hrvatskoj, javila nam se Halida Jakupović.

Ona je uvjerena da je riječ o njezinom nestalom bratu Saidu, jer, kako nam je rekla, puno toga se podudaralo - od vremena nestanka, dobi, fizičkog izgleda sve do zdravstvenog stanja.

Uzeli smo njezin DNK uzorak i poslali ga na analizu. Isto tako, tek nakon što smo u Provjerenom objavili priču, policija je od Halidine sestre Saide u Zagrebu također uzela DNK uzorak. Analiza je pokazala da je Perica Matas, kako je interno nazvan u rapskoj bolnici, njihov davno izgubljeni brat.

Obitelj Kešić je tako nakon gotovo četiri desetljeća traganja, uz pomoć Provjerenog, doznala za sudbinu svoga brata.

Novinar Provjerenog uzima DNK uzorak (Foto: Provjereno)

Novinar Provjerenog uzima DNK uzorak

Ekipa Provjerenog razgovarala je sa Saidovim sestrama Saidom i Halidom te bratom Nisvetom, koji su vijest dočekali s nevjericom. Ne mogu vjerovati da su nakon gotovo 40 godina pronašli svog izgubljenog brata.

'Presretan sam i uzbuđen, ali istovremeno i šokiran da smo napokon doznali gdje nam je brat', izjavio je brat Nisvet.

Sestra Halida vijest o pronalasku brata dočekala je u Norveškoj gdje se vratila nakon jednomjesečnog odmora u rodnoj grudi.

'Stvarno smo uzbuđeni i sretni, sinoć nisam mogla oka sklopiti', kaže Halida. 'Već gledamo kada ima prvi slobodni let za Hrvatsku', oduševljeno je rekla.

Halidin suprug Husein sretan je zbog supruge, ali istovremeno brine i za njeno zdravlje jer je vijest dočekala u šoku.

'Ja sam zabrinut za suprugu, jer nedavno je doživjela teški infarkt i nakon ove vijesti joj je od šoka gotovo pozlilo', kaže Husein.

Cijelu priču 'Provjereno' donosi u četvrtak 6. listopada na Novoj TV.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se