Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)rad

O zaposleniku koji je na poslu 26 SEKUNDI: 'Sankcionirati one koji ne rade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Vesna Pusić komentirala je slučaj zaposlenika koji se na poslu pojavljuje na 26 sekundi.

Nakon što je u Dnevniku Nove TV objavljen podatak o radniku zaposlenom u Ministarstvu vanjskih poslova, koji se na poslu pojavljuje na 26 sekundi, danas je ministricaVesna Pusić komentirala taj i takve slučajeve. Kaže da bi se oni trebali sankcionirati, ali da je za to potrebno izraditi jedan zakon, koji je u nadležnosti ministarstva Uprave.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj

'Ja bih jako voljela, ali nije u nadležnosti mog ministarstva da to mijenja. Bilo bi dobro da se mogu ljudi koji, a takvih zaista ima, da oni koji zaista dobro rade svoj posao, predano i kvalitetno, mogu nagraditi. A da oni koji ne rade i ne žele raditi, da mogu biti sankcionirani', rekla je Pusić.

Zaposlenik ministarstva na poslu provodi tek 26 SEKUNDI, ali mu ne mogu dati otkaz

Na upit Mislava Bage, kako to da to ne može promijeniti ona sa svoje pozicije prvog partnera premijera, Pusić i dalje tvrdi da je to u nadležnosti ministra Arsena Bauka.

'Ovo je jedan drastični primjer koji se kod nas pokazao, ali takvih slučajeva ima svugdje, a oni traže jedno zakonsko rješenje, da bi se mogli sankcionirati, a da se ne koriste u nekim međuljudskim odnosima, da budu formalizirani tako da se može predvidjeti: Ako radiš, bit ćeš nagrađen, ako ne radiš, bit ćeš sankcioniran', zaključuje Pusić.

Minsitar Bauk nije želio kome komentirati ovaj slučaj nerada državnog službenika. 'U navedenom slučaju želio bih ipak prvo vidjeti o čemu se radi prije nego što komentiram', rekao je Bauk.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene