Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je to moguće?

Zaposlenik ministarstva na poslu provodi tek 26 SEKUNDI, ali mu ne mogu dati otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radniku koji na poslu provede tek 26 sekundi uplaćuju doprinose, ali bez osam odrađenih sati na dan plaću neće vidjeti.

Na popisu poslodavaca koji ne isplaćuju plaće je i Ministarstvo vanjskih poslova, dakle država. Upitali smo ih tko je taj jedan kojem ne plaćaju. Pazite što su odgovorili za Dnevnik Nove TV:

Pročitajte i ovo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova O povratku MVEP se oglasio o plaćanju troškova BBB-ovaca 19. saborska sjednica Potencijalno zaoštravanje odnosa "Ovo je totalni trash. James Bond za siromašne": Ljevica i desnica o protjerivanju hrvatskog diplomata

'Osoba o kojoj se radi je učestalo kasnila na posao, ranije odlazila s posla te odbijala raditi na mjestu na koje je raspoređena nakon povratka s mandata. S njom je, u skladu sa zakonom i pravilnicima, više puta razgovarano te su joj nuđena radna mjesta u skladu s njezinom stručnom spremom i potrebama službe. Zbog svega toga pokrenut je i disciplinski postupak zbog lake povrede službene dužnosti', objasnili su iz Ministarstva.

I oni su na listi srama: HCK, pa čak i Ministarstvo vanjskih poslova

Evo što će ministarstvo poduzeti kako bi radnici dobili zaslužene plaće

Doprinose mu uplaćuju, ali bez osam odrađenih sati na dan, plaću, poručuju, neće vidjeti.

Dakle, osoba može dolaziti 26 sekundi na posao, ali ju se ne može otpustiti.

Mislav Bago u Dnevniku Nove TV pojašnjava kako je to moguće: "Apsolutno! To je sve moguće u ovoj zemlji zato što postoje radnici prve i druge kategorije. Radnici, najveći dio radnika koji su po Zakonu o radu primarni, po Zakonu o radu odgovaraju poslodavcu, sankcionirani su, a u ovoj situaciji imate mali broj ljudi, nekih 70-ak tisuća koji su po posebnim zakonima bolje zaštićeni od ostalih radnika, stoga ne čudi da možete 26 sekundi doći na posao i ništa vam se ne dogodi. U zadnjih desetljeće i pol možemo na jednu ruku izbrojati one koji su dobili otkaz zato što nisu ispunjavali svoje obveze.

Možda se netko od vas sjeća tko ima prijatelje ili radi u državnoj administraciji što se dogodilo onima koji nekoliko dana ne dođu na posao - ništa!".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene