Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agencije o saboru HDZ-a

'Odlaskom Sanadera bi moglo zavladati ultra desno krilo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 10.000 delegata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), konzervativne stranke na vlasti, okupilo se u subotu na izbornom saboru nakon iznenadne i iznenađujuće ostavke dotadašnjeg šefa, bivšeg premijera Ive Sanadera, izvješćuju u subotu svjetske agenacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ARENA SE PUNI U nekim hotelima planiraju doček Nove godine, struka upozorava: "Apeliram na kolege hotelijere da se pridržavaju mjera. Najvažnije je da ostanemo zdravi" Slika nije dostupna Arena Zagreb U manje od dva tjedna u njoj je zbrinuto više od stotinu pacijenata: 62 su otpuštena, jedan pacijent je preminuo

Uzde HDZ-a, piše francuski AFP, preuzima Jadranka Kosor, druga osoba stranke koju je u petak šef države imenovao na mjesto premijerke. Agencija podsjeća da je 'njezin mentor Sanader' u srijedu dao ostavku i objasnio da je blokada pristupnih pregovora Hrvatske s EU od strane Slovenija djelomično pridonjela njegovoj odluci o povlačenju. AFP također navodi mišljenje analitičara koji upozoravaju da bi njegovim odlaskom strankom moglo zavladati ultra desno krilo te da postoji rizik da HDZ potone u ekstremističku retoriku iz 90-ih.

Tanjug: Bilo je nezadovoljstva načinom izbora čelnika stranke

Srbijanska agencija Tanjug javlja da je Sanader u Areni poručio da je HDZ 'stranka kontinuiteta koja ima snage suočiti se s izazovima', ocijenivši da stranka danas uživa poštovanje u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Dopisnik Tanjuga ističe da je koalicijski partner HDZ-a i Samostalna srpska demokratska stranka (SDSS) čiji je predsjednik Slobodan Uzelac jedan od potpredsjednika vlade.

>> Sabor HDZ-a: Sanader kao razlog ostavke naveo blokadu pregovora

Agencija javlja da je na kongresu među članovima HDZ-a koji su osnivali stranku 1989. bilo nezadovoljstva zbog načina glasanja za čelnike stranke, ali da 's obzirom na mali utjecaj pojedinaca, njihovo nezadovoljstvo neće biti nikakav problem za organizatore i vodstvo stranke'.

>> 'HDZ i Vladu vodit ću čvrstom ženskom rukom'

U vijesti o Jadranki Kosor kao mandatarki za sastav nove vlade u ponedjeljak njemačka agencija dpa ističe težak zadatak da 'izvede Hrvatsku iz financijske krize koja ju je teško pogodila'. (Hina)

Mislite li da će odlaskom Sanadera zavladati ultra desno krilo?

  • Da
  • Svakako, oni su ovo i izveli
  • Ne
  • To su smiješne optužbe
  • Ostaje 'sanaderizam'

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene