Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve na cestama

Od jučer do danas u 12 sati u RH ušlo 87.745 turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u Hrvatsku je od ponoći do 11 sati ujutro ušlo 6 tisuća i 400 vozila, odnosno 22 tisuće i 500 osoba. Preko triju graničnih prijelaza Kaštela, Plovanije i Požana od jučer do danas u 12 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 87.745 putnika, od toga 82.379 inozemnih gostiju.

Prema podacima Granične policije u Rupi, od ponoći do 11 sati preko GP Rupa u Hrvatsku je ušlo 13 tisuća osoba, odnosno tri tisuće i 600 vozila. U istom razdoblju iz Hrvatske je izašlo tisuću i 300 vozila, odnosno 5 tisuća osoba. Preko GP Pasjak od ponoći do 11 sati ujutro zabilježen je ulazak 9 tisuća i 500 osoba i 2 tisuće i 800 vozila. U istom razdoblju Hrvatsku je napustilo tisuću i 100 vozila, odnosno 4 tisuće osoba.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Slika nije dostupna U tri i pol dana Istarska županija broji 148.535 putnika na graničnim prijelazima

Promet na dva granična prijelaza u Primorsko-goranskoj županiji pojačan je tijekom cijelog jutra i na ulazu i na izlazu iz Hrvatske, no nema dužih čekanja, izvješćuju iz postaje Granične policije u Rupi.

U Istru ušlo više od 87 tisuća putnika

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tri granična prijelaza u Istri napustilo 51.938 gostiju, od čega 46.890 stranih turista. Tijekom jutra promet je bio pojačan na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija premda nije bilo dužih čekanja, a na izlazu iz zemlje kolona vozila u jednom je trenutku bila dugačka oko 18 kilometara. Trenutno se ona smanjila i iznosi oko osam kilometara.

Od inozemnih gostiju prilikom ulaska u Hrvatsku najbrojniji su bili Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Talijani. Inače, tijekom jutra na istarskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nezgode u kojima je jedna osoba ozlijeđena. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene