Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vozač izgubio kontrolu

Očekuju se rezultati istrage uzroka nesreće poljskog autobusa: "Je li to umor, zdravstveni razlog, korištenje mobitela..."

Ozlijeđeni putnici iz stravične nesreće koja se u subotu dogodila na autocesti kod mjesta Breznički Hum, uglavnom su stabilno i oporavljaju se u bolnicama u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu.

Dvoje najteže ozlijeđenih putnika iz nesreće poljskog autobusa nalaze se u jedinici intenzivnog liječenja u varaždinskoj bolnici i stanje im je i dalje kritično, potvrdili su iz Ministarstva zdravstva

Tijekom dana trebale bi se provesti i obdukcije nad poginulima. Još se čekaju i rezultati tehničkih vještačenja. Kada se svi tragovi i podaci obrade, vjeruju da će se znati uzrok zbog kojega je 72-godišnji vozač autobusa izgubio kontrolu nad upravljačem.

Pročitajte i ovo Roman Wilenski 12 POGINULIH Reporterka Dnevnika Nove TV u bolnici s Poljakom ozlijeđenim u strašnoj nesreći: "Boli me..."

Pročitajte i ovo Ivan Ivančan - 2 u dnevniku nove tv "Izgledalo je kao u nekom horor filmu": Zapovjednik vatrogasaca opisao izvlačenje stradalih iz poljskog autobusa

"Što se tiče razloga zbog čega se to dogodilo, je li u pitanju umor, neki zdravstveni razlog ili možda korištenje mobitela, to ćemo sve saznati na temelju činjenica koje će biti utvrđene idućih dana", rekao je za Dnevnik Nove TV glasnogovornik Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu, Darko Galić. U sam postupak uključeni su i policijski službenici iz Poljske.

Većina ozlijeđenih je stabilno i vraćaju se kući

U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero ozlijeđenih Poljaka, čije je stanje stabilno i smješteni su na specijaliziranim odjelima.

Do sada je četvero pacijenata iz varaždinske bolnice otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operirali četvero ozlijeđenih iz teške prometne nesreće.

Pročitajte i ovo Smrskani poljski autobus 12 smrtno stradalih Uznemirujuća svjedočanstva preživjelih iz poljskog autobusa: "Jauci, stenjanje, ljudi su znali da umiru"

Pročitajte i ovo Nikola Milina - 2 ZA DNEVNIK NOVE TV Glavni ravnatelj policije objasnio kad bi mogao biti poznat uzrok strašne nesreće poljskog autobusa: "Vidjeli ste da za prijašnje ovako teške slučajeve..."

U Općoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj njezi najvjerojatnije će uskoro biti prebačen na traumatološki odjel.

U Kliničkoj bolnici Dubrava svih je šest pacijenata stabilno, a također i šest pacijenata u KBC Zagreb, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva.

U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje ih je spremno za otpust iz bolnice.

Poljska planira ovaj tjedan, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene