Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno 150.000 eura

Situacija je HITNA: Ova obitelj treba vašu pomoć, oba roditelja boluju od karcinoma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Sesvetske Sopnice dolazi priča o teškoj situaciji u kojoj se našla mlada obitelj Šišak. I otac i majka dviju malenih djevojčica doslovno se bore za život, zbog teških bolesti. Hitno im je potrebno 150.000 eura za operaciju.

Ivana (33), Božidar (39), Gita (5) i Karmen (2) Šišak donedavno su bili potpuno zdrava, vesela i zadovoljna obitelj iz Sesvetske Sopnice. Ivana i Branimir uspješno su vodili vlastiti posao, tvrtku za izradu namještaja,

Pročitajte i ovo Milena Barbir humanitarna akcija Žena koja se bori s karcinomom prikupila sav iznos za liječenje Slika nije dostupna Tragedija obitelji Šišak Izgubile oba roditelja: Brigu o djevojčicama preuzeo Ivanin brat

No, prije godinu i pol dana sve je krenulo nizbrdo. 33-godišnja Ivana oboljela je od karcinoma dojke, a početkom ove godine i 39-godišnji Božidar suočio se s teškim zloćudnim tumorom. Nažalost, jedini je spas eksperimentalna operacija i liječenje u Njemačkoj čiji su troškovi za obitelj Šišak nedostižnih 150.000 eura. Koje treba prikupiti u što je moguće kraćem roku. 

Početkom tjedna pokrenuta je akcija pomoći za obitelj Šišak putem udruge 'Ljubav na djelu'. Prenosimo vam stoga i pismo upućeno svim ljudima velikog srca koji mogu pomoći, koje nam je Božidar Šišak uputio na redakcijski mejl.

'Ovim putem bih zamolio sve ljude dobre volje i srca da nam pomognu. Naša životna priča je prije godinu i pol dana krenula nizbrdo, dijagnosticiran mi je zloćudni tumor gušterače, ove godine u veljači, bio sam na operaciji i više nisam radno sposoban. Supruga već godinu i pol boluje od metastatskog karcinoma dojke koji se proširio po cijelom tijelu tako da niti ona nije radno sposobna. Imamo dvije male curice, Karmen od 2 i Gitu od 5 godina.

Prihode koje naša obitelj trenutno ostvaruje je nakanada za bolovanje i pomoć sa socijalnog. Imamo svoju firmu u kojoj sam ja vlasnik, međutim zbog izvanredne situacije odjavili smo u firmi sve jer nismo više u stanju poslovati.

Ja sam u jako kritičnoj i ozbiljnoj situaciji, jer mi je bolest agresivna i napreduje jako brzo. Pronašli smo kliniku 'International Immunology Foundation', u gradu Prienu u Njemačkoj, u kojoj liječe matičnim stanicama. Primili bi me kao kanditata, međutim liječenje u toj klinici iznosi 2.800 eura na dan, 12-15 dana je potrebno da bi se ustanovilo da li moje tijelo reagira na terapiju, što iznosi cca 40.000,00 eura. Cjelokupno liječenje iznosi oko 150.000 eura ako pozitivno odreagira, u što svi polažemo nade.

Moram napomenuti da je situacija HITNA, jer svaki novi dan bez liječenja umanjuje mi šanse za oporavak.

Na kraju mogu reći da nam je jako drago što živimo u Hrvatskoj u kojoj je narod uvijek bio spreman pomoći ljudima u nevolji. Unaprijed zahvaljujemo na svakoj darovanoj kuni koju ste izdvojili za nas tj. za moj novi život!

Bog vas sve blagoslovio, Božidar i Ivana Šišak', stoji u pismu upućenom donatorima.

Udruga 'Ljubav na djelu', koja je nakon što ih je o situaciji obavijestio kolega novinar, pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčanih donacija.

'Nažalost kroz vlastito iskustvo znamo koliko je teško cjelokupnoj obitelji kada se nađu takvoj životno ugroženoj situaciji.Pošto smo konstantno angažirani kroz razne vidove pomoći obiteljima koje su suočene s malignim bolestima tako je i naš prijatelj i novinar Mario Ćuzić odmah reagirao za pomoć i spojio nas s obitelji Šišak preko zajedničke prijateljice gospođe Marine Bolanče.

Ovim putem se obraćamo cjelokupnoj Hrvatskoj javnosti, koja je već pokazala veliko srce prema našim roditeljima, da usprkos našoj teškoj gospodarskoj situaciji ne zaboravljamo i pomažemo!

Molimo vas da zajedničkom akcijom pomognemo maloj Giti i Karmen da imaju sretno djetinjstvo kakvo zaslužuju', poručila je predsjednica udruge 'Ljubav na djelu' Ljiljana Vuletić putem Dnevnik.hr.a.

Obitelji Šišak možete pomoći na slijedeće načine:

POZIVOM NA DONACIJSKI TELEFON: 060 90 18 ( 6,15 kn pdv uključen)

ili

NOVČANOM DONACIJOM na žiro račun u Raiffeisen banci na ime Božidar Šišak, Sopnička 87B, Sesvete:
KUNSKI : IBAN HR4424840083114608641
DEVIZNI : IBAN HR7424840083291886271 SWIFT RZBHHR2X

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene