Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija obitelji Šišak

Izgubile oba roditelja: Brigu o djevojčicama preuzeo Ivanin brat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužna priča o obitelji Šišak iz Sesveta, koja je još nedavno ujedinila Hrvatsku u veliku humanitarnu akciju, nažalost nije dobila sretan kraj. Mjesec i pol nakon Božidara, preminula je njegova supruga Ivana, iza njih su ostale dvije maloljetne djevojčice.

U samo mjesec i pol dana djevojčice Gita i Karmen izgubile su oba roditelja. Nakon oca, bitku za život izgubila je i njihova majka. 'Pobrinula se za njih, one će ostati kod brata. Oni imaju, također, dvije curice. Eto, hvala Bogu da postoji i ta obitelj da budu bar kod njih jer ipak curice ih znaju otkad su se rodile', kazala je Ljiljana Vuletić iz udruge 'Ljubav na djelu'.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

Zloćudna bolest bila je jača, Ivana Šišak preminula je u 33. godini. 'Nedavno je bila dobro, razgovarali smo posjećivali smo se, sve nas je šokiralo', dodala je Vuletić. Nenadano je dobila sepsu, to je bilo u roku osam sati. Ona je bila u nedjelju navečer zaprimljena jer joj nije bilo dobro, i u 5 ujutro je preminula.

>>
Izgubila je bitku: Umrla i Ivana Šišak, mjesec i pol nakon supruga

Podsjetimo, priča obitelji Šišak u trenu je odjeknula u javnosti. Ivana je bolovala od karcinoma dojke, nedugo nakon nje i Božidaru je dijagnosticiran karcinom gušterače. Jedina nada bilo im je eksperimentalno liječenje u Njemačkoj.

Humanitarnom akcijom prikupljeno je više od 2 milijuna kuna. No zbog zdravstvenih komplikacija ni Božidar ni Ivana na liječenje nisu otišli. Ni nakon Božidarove smrti Ivana se nije predavala. 'Ona je bila toliko puna energije i vedra. Stalno sam govorila da ima jednu karizmu i jedan put te da se, kad ozdravi, mora boriti za ostale koji su oboljeli od malignih bolesti', kazala je Vuletić.

Ivanin brat, Zoran Balija, preuzeo je brigu o djevojčicama. U telefonskom razgovoru zamolio nas je da prenesemo zahvalu svima koji su nesebično pomagali obitelji njegove sestre. Dodatnu pomoć, kaže, ne trebaju. Udruga 'ljubav na djelu' želi da se osigura budućnost za ove dvije djevojčice. 'Sav novac koji je bio prikupljen i naša udruga, a mislim da će se i javnost složiti, da kompletan iznos ostane djevojčicama za njihovu budućnost', kazala je Vuletić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene