Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mađerić:

'Novac za pročistač trošen neodgovorno i rasipnički'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Margareta Mađerić nazvala je pročistač otpadnih voda jednom od najspornijih gradskih investicija.

HDZ-ova Mađerić je ustvrdila da je novac za taj projekt trošen netransparentno i rasipnički.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

'Pročistač je jedan od projekata aktualnog gradonačelnika i SDP-ove vlasti u Gradu Zagrebu koji nije planski niti realno pripremljen niti izveden. Sredstva su trošena netransparentno i rastrošnički', rekla je Mađerić, upozorivši da je i Državna revizija 2010. 'nabrojila sve sporne činjenice iz javno-privatnog partnerstva koje će građani Zagreba skupo plaćati kroz fiksne naknade za pročišćavanje.'

>>Bandić podnio kaznenu prijavu zbog uvredljivih plakata

Podsjeća da uređaj za pročišćavanje vodi tvrtka Zagrebačke otpadne vode (ZOV), u čijoj će nadležnosti uređaj ostati sljedećih 28 godina, sve dok ne prijeđe u nadležnost druge tvrtke.

'Zagrebačke otpadne vode u vlasništvu su Konzorcija koji čine RWE Aqua GmbH. Svaki mjesec Grad Zagreb plaća Konzorciju 33 milijuna kuna, neovisno koliko vode pročistio. Gradsko Vijeće ne želi otkriti točnu cijenu dosadašnjeg izgrađenog projekta, a projekt je, zbog navodnih stalnih dopuna, za sada poskupio na 265 milijuna eura', ustvrdila je Mađerić. (HINA)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene