Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova blamaža

Nitko ne želi platiti jamčevinu za Arenu Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arena Zagreb posljednjih dana postaje izvor velikih blamaža za vodstvo grada zagreba. Prvo se pojavila mogućnost da Ingra Arenu Zagreb proda na bubnju, a sada je poništen međunarodni natječaj za upravitelja Arene Zagreb.

Natječaj za upravitelja koji u njoj treba organizirati komercijalna događanja i usput napuniti budžet Holdinga, bit će poništen jer četiri tvrtke koje su se natjecale nisu uplatile jamčevinu od pet milijuna kuna, koliko se tražilo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljaju se prepucavanja Jedna Arena, a dvije različite računice Slika nije dostupna Organizatori na mukama Hoće li se održati događaji dogovoreni do kraja veljače?

>> Ingra Arenu Zagreb prodaje na bubnju?

Upravitelj je trebao biti odabran već ove nedjelje, a u utrci su se našle tri najjače svjetske tvrtke koje se bave vođenjem dvorana, kongresnih centara i sličnih objekata - AEG Facilities, Global Spectrum i SMG Entertaiment. 

U Zagreb Areni tvrde da su natječaj poništili jer nitko od kandidata za upravitelja dvorane nije uplatio pet milijuna jamčevine, što je bio jedan od uvjeta. Odgađanje odabira upravitelja dodatno odgodilo njeno punjenje komercijalno isplativim sadržajima koje je izabrani upravitelj trebao osigurati.

Natječaj bi trebao biti ponovljen sljedeći tjedan, a u Holdingu navodno razmatraju mogućnost da na novom natječaju zatraže manji iznos jamčevine. Tada bi, prema najavama svih aktera priče, Zagreb Arene, Ingre i Grada, Ingra napokon trebala privremenu uporabnu dozvolu zamijeniti trajnom. Dok dozvola ne bude izdana, Grad i Vlada odbijaju platiti polog od 7,2 milijuna eura. Iz Ingre poručuju da u ugovoru piše kako se najam isplaćuje nakon izdavanja bilo kakve uporabne dozvole.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene