Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova afera na pomolu

Ingra raskida ugovor i prodaje Arenu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ingri, tvrtki graditeljici i vlasnici Arene Zagreb je prekipjelo zbog Zagrebačkog holdinga i njegovog otezanja s potpisivanjem ugovora o zakupu dvorane

Iako se do kraja žele držati dogovora s Gradom i ugovor o zakupu s Holdingom, u Ingri kažu da razmišljaju i o drugim načinima financiranja svojih obveza uz izgradnju Arene od 87 milijuna eura, Uskoro im dolazi naplata. Ingra u ožujku mora banci BKS uplatiti prvu ratu kredita kojim su plaćali dio troškova izgradnje Arene.

>>
Rukometno prvenstvo samo preskupa reklama?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uložili milijun kuna Preokret oko Arene Zagreb Slika nije dostupna Do kada zatvorena vrata?! Bandić: Razum nalaže da otvore Arenu, sve je drugo bedastoća

>> VIDEO: Kako će i hoće li biti iskorištene skupe dvorane?

Darko Deban, glasnogovornik Ingre, za Dnevnik.hr je rekao kako je Holding još 26. prosinca kada je završena Arena trebao uplatiti polog od 65 milijuna kuna koji treba poslužiti kao pokriće do kraja isteka 30-godišnjeg najma. Polog će biti vraćen kada budu plaćene sve mjesečne rate. Ingra je poslala brojne dopise Holdingu u kojom neisplatu potraživanja pravdaju time što Arena ima samo privremenu uporabnu dozvolu.

'Zanimljivo je da je gradska tvrtka Arena Zagreb d.o.o. već ušla u svoje prostore i najavljuje koncerte za Beyonce i Depeche Mode a da ne žele ništa platiti dok nema trajne uporabne dozvole. Inače, pročitat ću vam desetu stranicu ugovora, u ugovoru stoji da će se polog uplatiti čim Arena dobije uporabnu dozvolu, svaku uporabnu dozvolu koja je izdana za Arenu. Ne radi se razlika između uporabne i trajne dozvole. Tako da Holdingu neće proći to što se poziva na trajnu dozvolu', rekao nam je Deban.

U Ingri su očekivali da im Holding od 26. prosinca počne plaćati i 5,4 milijuna kuna mjesečnog najma. Napominju kako se nadaju da će do kraja ovog tjedna riješiti nesporazum s Holdingom, a ukoliko do toga ne dođe u igri su sve opcije, pa i prodaja Arene.

'Iskreno se nadamo dogovoru s Holdingom. No, ukoliko do njega ne dođe, mi kao tvrtka koja je izgradila Arenu i koja je njezin vlasnik, biti ćemo prisiljeni potražiti druga rješenja. Mogućnosti su razne. Možemo naći nekog novog upravitelja Arene, nekom drugom ju dati u zakup, možemo prodati dio vlasništva, a možemo je i cijelu prodati', rekao nam je glasnogovornik Ingre.

Holding: Pregovori su u tijeku i riješit ćemo sve na obostrano zadovoljstvo

U Ingri računaju na to da Grad Zagreb neće dozvoliti da ovo preraste u ogromnu aferu, što bi i bilo ukoliko Arena završi u nečijem tuđem vlasništvu, i da će platiti dogovorene obveze. U tom slučaju moguće je i da bi sve završilo sudskim procesom i novim nametima za porezne obveznike u doba ekonomske krize što sigurno nikoga ne bi obradovalo.

Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga, nije htio komentirati ove najave Ingre ni zašto do sad nije uplaćen polog ili prva rata, samo je potvrdio da traju pregovori oko ovog pitanja. 'Pregovori su u tijeku i uvjereni smo kako ćemo stvar riješiti na obostrano zadovoljstvo', poručio je Viro.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene