Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Ostojić i sindikati

Nastavljaju se pregovori oko novog Kolektivnog ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni nakon 20 dana štrajka u zdravstvu nema dogovora oko novog kolektivnog ugovora. Liječnici nastavljaju sa štrajkom, a danas se razgovaralo o ključnim zahtjevima.

Pregovori su u završnoj fazi, ali to ne znači da će dogovor uskoro biti i postignut. Razgovaralo se o plaćanju dežurstava, a to je uz prekovremeni rad, jedan od ključnih zahtjeva.

I sindikalisti i ministar Ostojić slažu se da dijalog ide u dobrom smjeru, da su razgovori konstruktivni i da je moguće da će sve biti gotovo do 15. listopada, koji je postavljen kao krajnji rok za dogovor.

'Pregovori idu vrlo dobro! Žao mi je što nismo to već rješili u kolovozu, rujnu. Došli smo danas do jedne od važnih točaka, a to su ta dežurstva. I rekao sam, po stoti put, dežurstva se moraju platiti', kazao je ministar Ostojić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štrajk ide dalje Ministar Ostojić: Postignut je vidljiv pomak! Sindikalac Babić: Prijedlog je sramotan! Slika nije dostupna Nastavak pregovora u srijedu Babić: 'Tko god ima iluziju da će kupujući vrijeme oslabiti štrajk, vara se!'

>>Babić motivira liječnike da ustraju u štrajku

No, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata poručuje da štrajk traje sve dok se sve ne stavi na papir. 'Sve do trenutka dok se sve ne stavi na papir kao čistopis i vidimo što će se potpisati, i dalje ostajemo na istom- štrajk traje', kazao je.

Pregovori su prošle srijede pokrenuti s mrtve točke, jer su vodstva liječničkog, sestrinskog i granskog sindikata napokon sjeli za isti stol i dogovorili gotovo polovicu članaka budućega kolektivnog ugovora.

Također su i najavili kako će u četvrtak u 12 sati na Cvjetnom trgu prosvjedovati svi liječnici.

Podsjetimo, liječnici su u štrajku već 19. dan, a najavili su kako će prestati štrajkati kad potpišu novi Kolektivni ugovor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene