Obavijesti Video Pretražite Navigacija
26.dan štrajka

Nastavljaju se pregovori oko novog Kolektivnog ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri liječnička sindikata danas su nastavila su pregovore oko novog Kolektivnog ugovora u Ministarstvu zdravlja.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić je prije današnjih pregovora u Ministarstvu zdravlja kazao da se nada da će se što prije dogovoriti jer je 26. dana sve skupa postalo iscrpljujuće, kako za liječnike, tako i za pacijente. Na pitanje hoće li liječnici biti plaćeni za ovih 26 dana u štrajku, Babić je kazao da bi po zakonu oni trebali dobiti plaću.

>> Prosvjed liječnika: 'Operiramo i ŠMRKAVI jer nema tko umjesto nas!'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 48. dan štrajka Štrajk liječnika: 'Ako u roku tjedan dana ne završe pregovori, kuvertiramo otkaze' Slika nije dostupna Sindikati i ministarstvo Nastavljaju se pregovori o kolektivnom ugovoru za zdravstvo

Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak je kazala da će ministru Ostojiću predložiti da se rasprava o uvjetima rada ostavi za kraj te da je spremna pregovarati i dan i noć ako treba, samo da se dođe do rješenja.

No, čelnica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek je kazala da joj nije jasno kako plaće još uvijek nisu isplaćene te je istaknula da radnici imaju svoje kredite koje moraju plaćati. Naime, plaće inače dospiju do 10. dana u mjesecu, a ovoga mjeseca još uvijek nisu uplaćene. No, prema Zakonu o radu, plaćemoraju dospjeti najkasnije 15. dan tekućeg mjeseca za rad obavljen u prošlom mjesecu.

Podsjetimo, liječnici su u štrajku već 26. dan, a najavili su kako će prestati štrajkati kad potpišu novi Kolektivni ugovor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene