Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Traži se isključenje Sindikata liječnika

Prekinuti pregovori o novom Kolektivnom ugovoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Spomenka Abveršek zatražila je od ministra da se pravno očituje smije li Sindikat liječnika, koji je u štrajku, istovremeno i pregovarati.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić donio je odluku da se u srijedu nastave pregovori o novom Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja s predstavnicima Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, te Sindikatom liječnika.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Slika nije dostupna Traje već osmi dan Ivica Babić: Štrajk bi se mogao proširiti i na primarnu razinu

Do tada bi Ministarstvo rada trebalo odlučiti je li zakonito da Sindikat liječnika istovremeno štrajka i pregovara o novom ugovoru.

>> Liječnici radikaliziraju štrajk: Evo što nas očekuje u bolnicama

Podsjetimo, Sindikat liječnika najavio je da od danas kreće 'radikalizacija' štrajka liječnika.

Točnije, radikalniji štrajk znači da će liječnici svaki dan raditi kao nedjeljom.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić unatoč nastavku štrajka, došao je na sastanak s ministrom Ostojićem. Odbacio je optužbe da je protuzakonito istovremeno sudjelovati u pregovorima i štrajkati, te poručio da oni koji to govore 'ne poznaju zakon'.

Babić je dodao kako će štrajk liječnika trajati dok se ne ispune njihovi zahtjevi, jer to je njihov alat. Rekao je i kako jučerašnje priopćenje Ministarstva zdravlja obiluje nelogičnostima, te da sindikat liječnika radi po zakonu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene