Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Indijski premijer Singh izjavio

'Napade na Mumbai izvele skupine izvan Indije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski premijer Manmohan Singh rekao je u četvrtak da je napade na Mumbai vjerojatno osmislila skupina s uporištem u nekoj susjednoj zemlji, prenijele su agencije.

Indijske vlade često su optuživale susjedni Pakistan, a ponekad i Bangladeš, za pružanje podrške i utočišta militantnim skupinama koje su izvodile terorističke napade na indijskome tlu.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> 104 ubijene osoba, 314 ranjenih, oslobođen dio taoca

'Svrha je dobro planiranih i dobro usklađenih napada, vjerojatno s vezama u inozemstvu, stvoriti stanje terora i panike tako što su izabrali visokoprofilirane mete', rekao je Singh u obraćanju naciji. 

Dok je indijski premijer govorio, pripadnici snaga sigurnosti borili su se oko hotela Taj i Trident-Oberoi u Mumbaiju s gerilcima koji drže nepoznat broj talaca.

'Oštro ćemo našim susjedima poručiti da korištenje njihova teritorija za napade na nas nećemo trpjeti i skupo će ih to stajati ne poduzmu li mjere', rekao je Singh.

Jasno je da skupina koja je izvela napade 'ima na umu samo jednu odluku, a ta je stvoriti kaos u komercijalnoj prijestolnici Indije', rekao je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene