Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će duže izdržati?

GRAĐANI U MUKAMA Komarci ujedaju i do 100 puta u 15 minuta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni matematika ne može protiv komaraca. Novi prognostički model kontrole komaraca nije ispunio očekivanja u Osijeku.

Prvi su komarci stigli u Osijek. Prva najezda plavnih komaraca pristigla je iz Kopačkog rita, a na nekim je područjima zabilježeno i do 100 uboda u 15 minuta. Za sada Osječanima nije spas ni najavljena nova metoda kontrole komaraca, interaktivni sustav, jer do sada nije polučio zadovoljavajuće rezultate.

Pročitajte i ovo Ilustracija mora se djelovati Stižu upozorenja na nove epidemije zbog jednog insekta: "Bit će sve više slučajeva ovih bolesti i smrti širom Europe" Plikovi nakon uboda komaraca najezda komaraca Još lošije nego prošle godine? ''Situacija je dramatična, ubijaju nas. Dečko je imao 20 plikova po leđima''

'U gradu se u ovom trenutku provode larvicidni tretmani na zapadnom dijelu gdje se rijeka Drava izlila prilikom višeg vodostaja. Isto tako se provode zračni na zelenom pojasu zatvaranja prilaza iz Kopačkog rita', kaže pročelnik za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka Romano Kristić.

Ipak, građani misle da to nije dovoljno. Istraživanje metodom 'čovjek aspirator' pokazalo je nezavidne rezultate.

Osijek u strahu od komaraca: Hoće li nove metode pomoći?

'Rezultati su različiti, od primjerice 100 uboda u 15 minuta na području Sarvaša', rekla je Mirta Sudarić Bogojević iz osječkog Odjela za biologiju.

Ni matematika ne može protiv komaraca. Novi prognostički model kontrole komaraca nije ispunio očekivanja.

'Ne mogu nam u ovom trenutku dati neko posebno zadovoljstvo, ali ove aktivnosti koje se provode zasigurno će dovesti do poboljšanja istih', rekao je Kristić.

Osječani primjećuju da ih ima više nego prošle godine. I da su nemilosrdni. Sviđa im se i krv kućnih ljubimaca, a sezona će tek pokazati tko je izdržljiviji - Osječani ili komarci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene