Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadan Vidošević

Najdugovječniji dužnosnik u Hrvatskoj: Od referenta do čela Hrvatske gospodarske komore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadan Vidošević karijeru je počeo kao referent u Dalmacija cementu, a na čelu HGK je već 18 godina.

Ni posljednji izbori u Hrvatskoj gospodarskoj komori nisu ugrozili najdugovječnijeg dužnosnika u Hrvatskoj. Nadan Vidošević na čelu Komore dugih je 18 godina. Mladi Vidošević karijeru je počeo kao referent u Dalmacija cementu. U vrijeme rata postaje generalni direktor. Prozivalo ga se da je prvi milijun zaradio upravo u privatizaciji te tvrtke.

'Ja sam došao za stečajnog upravitelja kad nitko nije htio kad su obaveze bile veće od prometa. Moji radnici nisu dobili otkaz, nikad im nije kasnila plaća, a nakon 10 godina ta je tvrtka jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj', kazao je Vidošević 2009. godine.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna više od 33 milijuna kuna Sjećate se Nadana Vidoševića i sudske trakavice oko izvlačenja novca iz HGK? Danas je bilo govora o paralelnom sustavu upravljanja: "Zato sam dobila otkaz"


>>
Pogledajte prve snimke Vidoševićevog izlaska iz kuće i ulaska u HGK!

U politiku je ušao kao HDZ-ov splitsko-dalmatinski župan. Bio je najmlađi ministar gospodarstva u ratnoj Vladi Nikice Valentića. Čokoladnim biznisom bavio se kao šef Kraša. 'Nikada ni jednu lipu nisam zaradio u privatizaciji, nikada ni jednu lipu. Nikada ni jednu lipu nisam zaradio u poslu s državom', izjavio je Vidošević 2009. godine.

Unatoč tome bogatstvo mu je veliko. 'Moja plaća varira, ali računajte negdje oko 60.000 kuna je plaća kad se uzmu oni tamo gdje sam u nadzornim odborima gdje imam takve vrste prihoda - tu se penje do 80.000 kuna neto', kazao je 2009. godine.

Vidošević je vlasnik brojnih nekretnina među kojima se ističe imanje u Gorskom kotaru s privatnim igralištima, skijalištem te životinjskim carstvom. Vidošević je i ljubitelj satova koje skuplja baš kao i umjetnine hrvatskih slikara i kipara. 'Radim cijeli život, dobro ulažem, znam kako se to radi, sve je na moje ime ne sramim se to pokazati', izjavio je 2009. godine.

Vidošević je htio biti treći hrvatski predsjednik. 'Na izborima 2009., kao nezavisni kandidat, u prvome krugu bio je četvrto plasirani. U mladosti se Vidošević bavio sportom - vatrpolom, košarkom, veslanjem i ronjenjem.

>>
Poruka Torcide Vidoševiću: 'Želimo ti dug i doživotan zatvor!'

Sredinom '90-tih kratko je bio i šef Nogometnog Saveza, te prvi čovjek Hajduka u vrijeme najvećih rezultata u modernoj povijesti. Ni tu ga nije zaobišla afera. Igrači su plaćani na ruke preko računa u Austriji, no Vidošević se nije našao pod istragom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene