Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava zatvorena za javnost

Na suđenju Paravinji ispitana dva vještaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ročištu na Županijskom sudu u Šibeniku u kaznenom postupku protiv Dragana Paravinje saslušano je svjedočenje dvojice vještaka.

Dragan Paravinja (43), vozača kamiona, optužen je za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić. Sutkinja Nives Nikolac saslušala je svjedočenje dvoje vještaka, izvijestio je glasnogovornik suda Branko Ivić.

Ispitan je vještak za cestovni promet i vozila Zdravko Peran, koji je svjedočio o okolnostima djelomične rekonstrukcije slučaja koja je u srijedu provedena Gospiću, rekao je glasnogovornik Ivić. Nije mogao iznijeti detalje s rekonstrukcije.

Danas je također svjedočila i vještakinja sudske medicine, patolog dr. Marija Definis Gojanović, kazao je Ivić, dodajući kako ništa više od toga ne može kazati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 40 godina zatvora VIDEO Trenutak kada je Paravinja čuo presudu: Uz psovke izbačen iz sudnice Slika nije dostupna Nastavak suđenja Ubojstvo Antonije Bilić: Vještaci povezali Paravinjin šleper s mjestom pronalaska tijela

>> FOTO: Ponovno napravljen očevid na kamionu Dragana Paravinje

Glavna rasprava u sudskom postupku koji je zatvoren za javnost zbog maloljetnosti žrtve i utjecaja koji bi javni postupak mogao imati na obitelj Bilić, nastavit će se 4. rujna, a sutkinja Nikolac tada bi trebala saslušati još tri svjedoka.

Djelomična rekonstrukcija slučaja nestanka maloljetne Antonije Bilić iz Kričkog kraj Drniša, provedena je u srijedu, po nalogu sutkinje Nives Nikolac, a na zahtjev odvjetnika obitelji Bilić, Vinka Ljubičića. Rekonstrukcija okolnosti nestanka i navodnog ubojstva Antonije Bilić u kabini kamiona okrivljenika za zločin, Dragana Paravinje, provedena je u krugu postaje policije u Gospiću, gdje je smješten Paravinjin kamion.

Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011. nakon što se na mostu preko Čikole ukrcala u kamion Dragana Paravinje. Taj je 43-godišnji vozač kamiona nakon uhićenja u Republici Srpskoj, priznao ubojstvo, da bi pred hrvatskim pravosuđem sve zanijekao. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene