Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Paravinji

TREĆI PUT ISPOČETKA Sudac zatvorio ročište za javnost i medije, Paravinja negoduje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo suđenje Draganu Paravinji zbog optužbi da je pokušao silovati i ubio maloljetnu Antoniju Bilić počelo je danas. To je treći sudski postupak protiv Paravinje nakon što ga je ranije šibenski sud dva puta osudio na 40 godina zatvora.

Novo ročište počelo je u 9 sati, a na zahtjev tužitelja, sudac je zatvorio sudnicu za javnost i medije. Paravinja i njegov odvjetnik protivili su se tom zahtjevu, a Paravinja je to obrazlagao na način da želi javnost u sudnici kako bi neke stvari izašle na vidjelo te da se pokaže istina i propusti tijekom postpuka i istrage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak suđenja Ubojstvo Antonije Bilić: Vještaci povezali Paravinjin šleper s mjestom pronalaska tijela Slika nije dostupna Odveden na pregled FOTO Paravinji na sudu opet pozlilo

Optuženi Dragan Paravinja izjasnio se kako nije kriv za nedjela koja mu se optužnicom stavljaju na teret, a za vrijeme kratkog pripremnog ročišta djelovao je mirno. Njegov novi branitelj po službenoj dužnosti je splitski odvjetnik Željko Gulišija. Obitelj Antonije Bilić i dalje zastupa odvjetnik Vinko Ljubičić.

Šibenski suci su Paravinju dosad osuđivali na 40-godišnje zatvorske kazne, a na svaku se takvu presudu žalio, pa su presude ukidane i ponovno vraćane na sud koji je svaki put trebao sastaviti novo sudsko vijeće. Predmet je završio u Splitu jer šibenski sud na raspolaganju više nije imao sudaca za mladež.

Vrhovni sud je krajem listopada ove godine ukinuo presudu šibenskog Županijskog suda kojom je Paravinji u ponovljenome suđenju bila potvrđena kazna od 40 godina zatvora za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić.

U obrazloženju Vrhovnog suda tada se navodilo kako ne dovode u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali da nije dokazano kako je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja. Tako nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva radi prikrivanja silovanja.

Snimke nadzornih kamera bile su glavni dokaz protiv njega, a pomoću njih je rekonstruirano njegovo kretanje na dan zločina, kao i tragovi žrtvine krvi i sline koje je policija pronašla u njegovom kamionu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene