Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Murterani grade kapelicu

Na otoku Kornatu grade se posljednji križevi za poginule vatrogasce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otoku Kornatu grade se posljednja dva spomen-križa vatrogascima poginulim u kornatskoj tragediji.

Danas se gradi pretposljedni spomen-križ vatrogascu Anti Crvelinu, a sutra zadnji Anti Juričevu Mikulinu. Križ Anti Crvelinu grade dobrovoljna vatrogasna društva iz Tisnog i Pirovca, a pomaže im oko 150 dobrovoljaca, među kojima su i pripadnici vatrogasnih postrojba i policije, izjavio je Ivo Butković, predsjednik Udruge 'Suhozid' s otoka Paga čiji majstori vode radove. Sutra će, uz pomoć zadarske i šibensko-kninske vatrogasne zajednice te drugih dobrovoljaca, biti podignut posljednji križ - za Antu Juričeva Mikulina iz vodičkoga DVD-a.

Pročitajte i ovo Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce Slika nije dostupna Operiran Juričev Mikulin, stanje i dalje vrlo teško

>> VIDEO: Niču križevi na Kornatu

U subotu će Murterani graditi kapelicu, rekao je Butković, ističući kako je staza kroz spomen-park uglavnom gotova. Kad se zadnje stijene ugrade u posljednji križ, bit će odrađeno više od 95 posto posla, rekao je Butković. Nakon toga slijedi postavljanje ploča s natpisima te fini završni radovi na križevima.

'Najjača dimenzija projekta je zajedništvo'

Butković je iznimno zadovoljan kako je projekt ostvaren te odzivom ljudi, koji su pokazali spremnost da sudjeluju u izgradnji spomen-parka vatrogascima.

Rekao je kako je, uz odavanje počasti poginulim vatrogascima, najjača dimenzija projekta zajedništvo jer se na njemu okupila cijela Hrvatska. Spomen-park poginulim vatrogascima na otoku Kornatu, autora arhitekta Nikole Bašića, počeo se graditi krajem ožujka izgradnjom prvog križa od njih 12. U radovima je sudjelovalo gotovo tri tisuće vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske, a uzidano je više od 600 prostornih metara kamena. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene