Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH-ov zahtjev nije pravni osnov

MUP: Nismo mogli spriječiti odlazak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je DORH zahtjev za ukidanjem saborskog imuniteta Ivi Sanaderu upućen još jutros, policija nije spriječila Sanaderov prelazak granice prema Sloveniji.

Bivši premijer Ivo Sanader u 10.45 je napustio svoju kuću u središtu Zagreba što su snimile i televizijske kamere Nove TV, a već za 25 minuta, u 11.10 registriran je na graničnom prijelazu Bregana pri izlasku iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije političara 'Nalazimo se pred moralnom katastrofom' Slika nije dostupna Sanaderu određeno 30 dana pritvora Raspisana tjeralica: 'Vraćam se za 3 do 4 dana'

>> DORH podnio zahtjev za privođenjem, u 14:30 odluka o imunitetu

>> EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: Sanader jutros izašao iz kuće i napustio Hrvatsku

'U trenutku prelaska državne granice policija nije imala nikakav pravni osnov navedenoj osobi zapriječiti izlazak iz zemlje. Da je kojim slučajem policija u tom trenutku zadržala Sanadera radilo bi se o protupravnom lišenju slobode što predstavlja kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti', obrazložio je Krunoslav Borovec iz MUP-a.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako policija surađuje te je u stalnoj koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) i da će iskoristiti svaki zakonski instrument pa i raspisivanje međunarodne tjeralice, za osiguranje nazočnosti okrivljenika u kaznenom postupku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene