Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva Mercedesa

MUP kupio blindirane "zvijeri" vrijedne 12 milijuna kuna, no tko će se u njima voziti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP-ov vozni park bogatiji je za dvije blindirane limuzine, točnije dva Mercedesa s najvišom razinom zaštite (VR9). Porezne obveznike to će koštati 12 milijuna kuna, no zato će domaći i (ponajviše) strani dužnosnici uživati u maksimalnoj sigurnosti.

Ministarstvo unutarnjih poslova Mercedese je kupilo od tvrtke Star Import. "Ponuda Star importa izrađena je u skladu sa svim zahtjevima Naručitelja, dokumentacijom o nabavi i uputama ponuditelja u otvorenom postupku javne nabave", piše u odluci o odabiru vozila objavljenoj u Narodnim Novinama, koju prenosi 24sata.

Pročitajte i ovo Prebrzo vozio Mercedes pa završio u moru vozač bez ozljeda VIDEO Sezona je počela: Prebrzo vozio Mercedes pa završio u moru Policijska pratnja za Turudića - 3 slučaj turudić Potvrđeno Dnevniku Nove TV: I predsjednikov i premijerov ured izvještaj o mjesec dana staroj pucnjavi imali su - u isto vrijeme

Najveća razina zaštite koju je MUP tražio (VR9), podrazumijeva da će te blindirane limuzine moći izdržati hice iz raznog naoružanja, pa i streljivo jačeg kalibra te da vozi i s probušenim gumama. Od ostalih zanimljivosti, MUP je tražio da vozila imaju nosače strojnice, senzore za suzavac, nosače zastavica u prednjim blatobranima, sustav za nužni izlaz te hidraulički pogon sigurnosnog stakla na svim vratima, sustav za samostalno gašenje požara te frižider na stražnjem sjedalu.

Standard za domaće i strane dužnosnike, pravdali su ranije nabavu iz MUP-a.

Ipak, tko će se u njima voziti, procijenit će sigurnosne službe.

Kad je vijest o nabavi prvi put objavljena, premijer Andrej Plenković, Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekli su da nemaju namjeru voziti se tim limuzinama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene