Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio dolazak na sučeljavanje

Mrak Taritaš: Bandić se ponaša kao kukavica, ima ona pjesma 'Kad Miki kaže da se boji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Rijeke, Osijeka i Splita, Nova TV u večerašnjem Dnevniku organizirala je i sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Poziv na sučeljavanje poslan je Milanu Bandiću i Anki Mrak Taritaš, no obzirom da se Bandić nije odazvao, na pitanja Mislava Bage vezana za društvene i gospodarske teme odgovarala je samo Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017 Nova TV uputila poziv dvama kandidatima, no dolazak je zasad potvrdila samo Mrak Taritaš Slika nije dostupna OBRAČUN NA TWITTERU Urnebesan odgovor Anke Mrak Taritaš na poziv Milana Bandića

Što se mora dogoditi da se Bandić uopće odluči sučeliti s nekim u kampanji?

Prvo, željela bih čestitati Dan grada Zagreba. Imamo gradonačelnika koji ne dolazi na sučeljavanja. Izbjegava sučeljavanja, ali i sudska ročišta. Očito u sučeljavanjima nema što reći i ponaša se kao kukavica i ne poštuje građane. Ipak, ima dobar odnos prema proračunu. Zanima ga da građani pune proračun da bi on mogao trošiti sukladno svojim hirovima i potrebama.

Netko je ipak glasao za njega protekla pet puta

Upravo tako, ali moramo jasno reći da Bandić izbjegava reći kako će dalje upravljati gradom. Ima ona pjesma od Azre „Kad Miki kaže da se boji“. Ako ne dolazite na sučeljavanje, netko se nekoga boji.

Postavljate drugi krug izbora kao referendum. To zvuči pomalo defetistički.

Referendum je o budućnosti grada Zagreba. Pitanje je želimo li bolju i drugačiju budućnost Zagreba koja je moguća samo uz promjene. Zagreb ili on. Mi ili oni,
Ipak, sve se vrti oko njega.

Ako vi mislite da ste bolji, zar ne biste vi to trebali reći?

Mi smo vodili dvije utakmice. Prva utakmica je završena s prvim krugom i kroz nju prezentirano je 10 programa. Sada fali samo sekundica da odradimo i taj drugi krug. Lista njegovih neispunjenih obećanja je dovoljna da napuni cijeli jedan muzej. Želimo drugačiji Zagreb.

Mislite li da su vaši birači motivirani da u nedjelju izađu na izbore ili će vam više davati potporu, a u nedjelju ostati doma?

Ja sam jasno poručila građanima da izađu na izbore. Ako ne izađete, žalit ćete. Pozivam sve one koji žele drugačiji Zagreb, a za to se izjasnilo dvije trećine građana, da izađu na izbore i glasuju.

Ako postanete gradonačelnica koji ćete Bandićev projekt prvo ukinuti?

U početku neću ukinuti ništa. Socijalna davanja neću ukidati. Nema tu nekakvih velikih projekata koje bi se trebalo ukidati. Sve ono što je bilo do sada ostaje, ali sada treba uspostaviti sustav. Ima puno više novaca i prostora u proračun za socijalna davanja.

Hoćete li napraviti clean start?

To se apsolutno mora napraviti, ali mi to možemo napraviti odmah.

Predstavljaju li vam SDP i koketiranje HNS-a sa HDZ-om teret?

Ja vodim nadstranačku kampanju. Kampanja za prvo lice grada Zagreba je puno veća od bilo koje stranke. I od HNS-a i SDP-a i HDZ-a.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene