456359
456359
456359
456359
456359

MOST O ŠUSTARU Nismo surađivali s ministrom sporta, interesne skupine bile su jače

  • , 08.11.2016., 13:27
  • Autor:
  • komentara

Čelnici Mosta pozdravili osnivanje vladinog Ureda za sport i požalili se da s Predragom Šustarom bivšim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta nisu imali nikakvu suradnju.

 
 
 
 
Arhiva, Marko Sladoljev i Maro Kristić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Arhiva, Marko Sladoljev i Maro Kristić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

"Neprihvatljivo nam je da se najpoznatiji nacionalni savez ograđuje od Zakona o sportu i tvrdi da se on na njega ne odnosi. To pokazuje koliko je stanje o sportu kritično", rekao je Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista, na konferenciji za novinare održanoj u utorak. 

Čelnici Mosta pozdravili su osnivanje Središnjeg državnog ureda za sport, a požalili su se da s bivšim ministrom Predragom Šustarom nisu imali nikakvu suradnju. "Zakon o sportu stupio je na snagu 2016. godine i u više sam navrata ukazivao na činjenicu da se on ne provodi. Ministar se opravdavao, no taj se sukob odvijao mimo medija. Pritisak kojeg smo vršili na ministra bio je nedovoljan, odnosno interesne skupine kojima je u interesu da se ne provodi Zakon o sportu očigledno su bile jače", rekao je Mostov zastupnik Maro Kristić, dodajući da nikad nisu dobili odgovor na pitanje zašto se taj Zakon ne provodi. 

Sladoljev je dodao da je osnivanje Ureda za sport za njega povijesni trenutak koji će dovesti do toga da će sport krenuti putem ozdravljenja ili će se dogoditi ono suprotno. "Nadamo se da će se prilikom kadroviranja u Uredu za sport poštivati načelo stručnosti, inače će opet prevladati interesne skupine", rekao je Sladoljev. 

Most je podržao Janicu Kostelić koja je na čelu tog Ureda jer ona dosad nije sudjelovala ni u kakvim aferama i nije politički opredijeljena. Također smatraju da politika mora biti odvojena od sporta te su dodali da je nužno napraviti strategiju o sportu.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se