Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrej Plenković

''Zakon o sportu je na snazi i treba se primjenjivati u cijelosti i dosljedno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković danas je boravio u Splitu gdje je upoznat s većim projektima koji se provode u toj županiji. Prilikom konferencije za novinare komentirao je i aktualna pitanja.

Premijer Plenković upitan je o Zakonu o sportu na što je dogovorio da on postoji i da ga samo treba provoditi. Kao pokazatelj motivacije toga da je Vlada odlučna u tome da se provodi Zakon o sportu je i postavljanje Janice Kostelić na poziciju državne tajnice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović Turbulentni odnosi Plenković i Milanović prvi put zajedno nakon izbora: I moćni avioni bili su predmet spora Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

''Zakon o sportu je na snazi i treba se primjenjivati u cijelosti i dosljedno. Posebnu smo pozornost pridali sportu imenovanjem Janice Kostelić za državnu tajnicu središnjeg državnog ureda za šport. Time dajemo dodatan signal koliko nam je ta matematika važna i očekujem da će se vrlo brzo nakon njenog imenovanja pristupiti izdvajanju postojeće uprave iz ministarstva znanosti i obrazovanja, već je ustroj ureda u potpunosti spreman i ekipiran pomoći brojnim savezima i hrvatskim sportašima'', rekao je.

Osim Zakona o sportu, premijer se dotaknuo i pitanja porezne reforme. Odlučan je u tome da se plaće državnim dužnosnicima ne smanjuju, kako su tražili njihovi partneri u Vladi iz Mosta.

''Donijeli smo paket cjelovte porezne reforme koja ima svoj smiaso i svoja tri temeljna cilja - veći dohodak, rasterećenje poduzetnika, održivost javnih financija državnog proračuna. Moj je stav o tom pitanju bio vrlo jasan na razgovorima s našim partnerima'', zaključuje Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene