457198
457198
457198
457198
457198

''Zakon o sportu je na snazi i treba se primjenjivati u cijelosti i dosljedno''

Premijer Andrej Plenković danas je boravio u Splitu gdje je upoznat s većim projektima koji se provode u toj županiji. Prilikom konferencije za novinare komentirao je i aktualna pitanja.

 
 
 
 
Plenković o Zakonu o sportu (Dnevnik.hr)
Plenković o Zakonu o sportu (Dnevnik.hr)

Premijer Plenković upitan je o Zakonu o sportu na što je dogovorio da on postoji i da ga samo treba provoditi. Kao pokazatelj motivacije toga da je Vlada odlučna u tome da se provodi Zakon o sportu je i postavljanje Janice Kostelić na poziciju državne tajnice.

''Zakon o sportu je na snazi i treba se primjenjivati u cijelosti i dosljedno. Posebnu smo pozornost pridali sportu imenovanjem Janice Kostelić za državnu tajnicu središnjeg državnog ureda za šport. Time dajemo dodatan signal koliko nam je ta matematika važna i očekujem da će se vrlo brzo nakon njenog imenovanja pristupiti izdvajanju postojeće uprave iz ministarstva znanosti i obrazovanja, već je ustroj ureda u potpunosti spreman i ekipiran pomoći brojnim savezima i hrvatskim sportašima'', rekao je.

Osim Zakona o sportu, premijer se dotaknuo i pitanja porezne reforme. Odlučan je u tome da se plaće državnim dužnosnicima ne smanjuju, kako su tražili njihovi partneri u Vladi iz Mosta.

''Donijeli smo paket cjelovte porezne reforme koja ima svoj smiaso i svoja tri temeljna cilja - veći dohodak, rasterećenje poduzetnika, održivost javnih financija državnog proračuna. Moj je stav o tom pitanju bio vrlo jasan na razgovorima s našim partnerima'', zaključuje Plenković.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se