Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrijavanje uz Baby Lasagnu u Splitu

VIDEO Znaju pokrete! Pogledajte Plenkovića i Čovića kako plešu na Rim Tim Tagi Dim

Aktualno Galerija Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 2 Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 1 Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 3 Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ursula von der Leyen i Andrej Plenković Ursula von der Leyen i Andrej Plenković Foto: Sasa Buric/Cropix +7 Ursula von der Leyen, Andrej Plenković i Dragan Čović Galerija 1/12 >>
Održan je skup HDZ-a i EPP-a gdje je svirao Rim Tim Tagi Dim. Andrej Plenković je zaplesao, a Ursula von der Leyen je bila suzdržana

Uoči Europskih izbora, u Splitu se u petak održao zajednički skup EPP-a i HDZ-a kojem je prisustvovala i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. 

Na samom početku skupa puštena je pjesma koja je favorit ovogodišnjeg Eurosonga, a koju izvodi hrvatski predstavnik Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim.  

Premijer Andrej Plenković je, na nagovor predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, zaplesao poznatu koreografiju dok je predsjednica Europske komisije samo pljeskala. 

I dvorana je plesala na poznatu pjesmu. 

Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 2 Ursula von der Leyen i Andrej Plenković Foto: Sasa Buric/Cropix

Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 2 Ursula von der Leyen i Andrej Plenković Foto: Sasa Buric/Cropix

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 2 Slaže se novi tim Plenković otkrio kojih se ministara neće odreći: "Sto posto će ostati, sa mnom su od prvoga dana"

Inače, von der Leyen je u petak na zajedničkom skupu pohvalila Hrvatsku zbog snažnog zalaganja za približavanje zapadnog Balkana, posebno BiH, Europskoj uniji. 

"BiH ima još prepreka no uz pomoć Hrvatske jako sam optimistična da će budućnost BiH biti uz EU", rekla je Ursula von der Leyen.

Plenković je naglasio da je uz potporu predsjednice Europske komisije i Hrvatske EU u ožujku donijela odluku o otvaranju pristupnih pregovora s BiH.

"To je strateško postignuće i nešto što će pridonijeti miru i stabilnosti u zemlji. Zato sam ponosan što će nam se kasnije danas pridružiti premijer BiH i predsjednik HDZ BiH", kazao je.

Andrej Plenković pleše Rim Tim Tagi Dim - 2 Ursula von der Leyen i Andrej Plenković Foto: Sasa Buric/Cropix

Pročitajte i ovo Gordan Grlić-Radman Iz minute u minutu Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti. Ovako bi mogla izgledati kadrovska križaljka DP-a

Čelnica Europske Komisije također je zahvalila Hrvatskoj zbog snažne potpore Ukrajini protiv ruskog agresora.

"Najprije i najvažnije želim se zahvaliti zbog snažne potpore Ukrajini protiv ruskog nasilnog rata. Stojimo rame uz rame kako bismo pomogli ovoj hrabroj državi koja se bori za svoju neovisnost i preživljavanje", naglasila je.

Von der Leyen je kazala da Hrvatska ima jako snažan glas u EU pogotovo po pitanju dekarbonizacije, digitalizacije i demografije.

Naglasila je i da je važno da se u izbornoj kampanji radi za snažnu Europu koja štiti demokraciju, promiče prosperitet i jača sigurnost.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak, reporterka Dnevnika Nove TV Reporterka Dnevnika Nove TV iz Malmöa Novi detalji o skandalu s Eurosonga: "Nizozemska do daljnjega neće biti na probama, kruže glasine..."

Plenković je istaknuo da je korištenje europskih fondova bilo jedno od ključnih ciljeva njegove politike posljednjih osam godina, te da je Hrvatska bila na 66 posto uobičajene razvijenosti Europe, dok je sada na 76 posto.

Podsjetio je i da je Hrvatska izgradila izvrsnu infrastrukturu koju je djelomično financirala EU, kao Pelješki most ili LNG terminal na Krku, a mnogi su projekti još u procesu implementacije.

Na skupu im se pridružila i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto kao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene