Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sačić: Za nasilje je kriva Vlada, osam godina nisu poduzeli ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Spirala nasilja neće stati jer je hrvatska Vlada potrošila osam godina, a da nije poduzela elementarne mjere da sačini branu od nasrtaja organiziranog kriminala i terorizma', izjavio je Željko Sačić, pomoćnik ministra MUP-a i bivši zapovjednik specijalne policije , večeras u izvanrednim vijestima Nove TV povodom ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Sačić tvrdi da je situacija u Hrvatskoj potpuno zrela za izvanredno stanje te da je došlo vrijeme da se prizna da institucije sustava ne funkcioniraju; ni tajna policija, ni javna ni krim. policija, ni carina ni porezna uprava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhovni sud odlučio Za Pukanićevo ubojstvo Milovanoviću će se suditi i u Zagrebu Slika nije dostupna Dobrosusjedska suradnja Josipović se susreo s Komšićem

>> Eksplodirala bomba u dvorištu Nacionala: Ubijen Ivo Pukanić

'Možemo očekivati anarhično stanje. Ovo krhko stanje sigurnosti koje smo do sada imali poslat će signal da uz jaču organizaciju kriminalci mogu činiti kaznena djela te gospodariti situacijim, a da im se ništa neće dogoditi', izjavio je Sačić.

Dodao je da današnje ubojstvo, koje je uspješno organizirano u vrijeme kada je u Zagrebu zbog nedavnog ubojstva Ivane Hodak sva policija na nogama, šaljke poruku da svatko može nauditi kome želi. Takvo stanje, kaže Sačić, zahtijeva urgentne mjere Vlade.

Željko Sačić, bivši zapovjednik specijalne policije, za ubostvo Ive Pukanića i Nike Franjića sumnja da međunarodnu mrežu mafije. 

'Velika količina eksplozija koja je korištena govori da je riječ o iznimnom profesionalcu koji je vrlo dobro izveo cijelu akciju te govori da se vrlo dobro razumije u pirotehniku', rekao je Sačić te dodao kako je u ovaj teroristički čin bilo uključeno najmanje petero ljudi na užem zagrebačkom području. 

Tvrdi kako u Hrvatskoj postoji kriminalna grupa koja je također u stanju izvesti ovakav zločin, samo smatra da ona za to nema interesa.

Sačić je izjavio kako Hrvatska u ovom trenutku ima samo pravne mehanizme za borbu protiv kriminala. Nedostaje joj organizacija policije, hrvatski FBI koji će se boriti protiv kriminala te dobro organizirano obavještajno tijelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene