Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje se dežura

MORH: Oko 1100 vojnika spremno za novi vodeni val

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska i vatrogasci i dalje dežuraju u Čičkoj Poljani, a organizirana je i opskrba hranom i pitkom vodom za poplavom ugrožene kuće.

Uoči novog vodnog vala iz Slovenije u pripavnosti je oko 1100 vojnika u raznim vojarnama Oružanih snaga (OS RH) kako bi pomogli u učvršćenju postojećih i podizanju novih nasipa na području Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane (MORH).

Pročitajte i ovo Tetovaže i vojska - 2 Moderniziranje MORH-a Vojska je sve neprivlačnija mladim Hrvatima: "Nastojimo im prilagoditi pravila, ali jedno nikad neće biti dopušteno" Ilustracija Nisu MiG-ovi Ovo bi vas moglo uznemiriti: U dijelu Zagreba čut će se eksplozije, MORH objasnio o čemu se radi

U pripravnosti je oko 200 pripadnika OS RH u vojarni "Predrag Matanović" u Petrinji i njih 300 na Plesu, te helikopter u Lučkom. Također, u vojarnama na području Hrvatske u pripravnosti je još oko 600 pripadnika OS RH.

Vatrogasci i dalje brane kuće u Čičkoj Poljani

Na području Sisačko-moslavačke županije i dalje se nastavlja s aktivnostima učvršćivanja postojećih i podizanja novih nasipa u kojima sudjeluju sve raspoložive operativne snage, uključujući i 90 pripadnika OS RH.

Vojska i vatrogasci i dalje dežuraju u Čičkoj Poljani, a organizirana je i opskrba hranom i pitkom vodom za poplavom ugrožene kuće i domaćinstva koja nemaju mogućnost komunikacije, navodi se u priopćenju.

Voda na cesti: Najugroženijima se dijeli kruh i voda

Tijekom jučerašnjeg dana na području Sisačko - moslavačke županije u mjestima Letovanić, Staro Praćno, Žažina, Dužica, Žabno i Stupno bilo je angažirano 112 pripadnika OS RH i cisterna s pitkom vodom u naselju Letovanić, priopćeno je iz MORH-a.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene